Cum sa-ti faci un machiaj perfect cu… banda adeziva

Nu toate machiajele pe care le vezi în reviste sunt rezultatul unui maestru în ale retuşului de fotografii! De cele mai multe ori, sunt „opera” unui makeup artist iscusit. Te-am descurajat? Şi dacă ţi-am spune că poţi… trişa puţin? Cu o tehnică simplă de tot: şablonarea. 

Sprâncene „tatuate”

Şabloanele destinate designului de sprâncene există deja, însă e greu să-l găseşti pe cel cu forma ideală pentru tine. O variantă ar fi să porneşti în căutarea acestuia după ce te-a pensat un expert, astfel încât să ai reperele exacte deja stabilte. Dacă vrei ceva şi mai la îndemână, poţi folosi banala bandă adezivă (alege una îngustă, preferabil translucidă sau mată). Taie patru bucăţele de 5 cm şi plasează-le pe rând, mai întâi pe deasupra sprîncenelor (câte două, astfel încât să formeze unghiul la arcuirea sprâncenei), pentru a trasa cu fard conturul superior, apoi pune înca două perechi pe dedesubtul sprâncenelor şi trasează limitele de jos. 

Contururi pe pleoape

Îţi sunt de ajuns două-trei tentative eşuate pentru a renunţa pe veci la mult-râvnitul „cat-eye”! Mai încearcă o dată, prin tehnica pe care ţi-o propunem, şi vei deveni dependentă! Fie că vrei un contur discret, din tuş, sau unul extins, cu farduri pudră, tot banda adezivă te va ajuta.  Lipeşte, deci, mai multe bucăţi de bandă, în funcţie de modelul dorit şi pune-te pe desenat. Dacă vrei linii curbate, le poţi obţine fie cu mâna liberă, după trasarea contururilor iniţiale, fie cu ajutorul benzii adezive: obţine mai întâi un unghi obtuz, apoi anuleză-i colţul umplându-l cu tuş/fard.

Buze decupate

Banda adezivă te poate ajuta şi atunci când îţi doreşti un contur perfect al buzelor. Mai întâi foloseşte un corector deschis de culoare pentru a uniformiza pielea din jurul gurii şi aplică fondul de ten. Plasează bandă adezivă de jur împrejurul buzelor (mai puţin în arcul lui Cupidon) şi conturează buzele cu un creion asortat rujului pe care-l vei folosi, apoi aplică rujul cu o pensulă, insistînd pe margine. Dacă intenţionezi să dai buzelor luciu, aplică şi glossul, apoi dezlipeşte banda adezivă uşor, pentru a evita întinderea formulei. Finisează cu pudră translucidă.

Nu-i aşa că e chiar simplu? De-acum încolo, nimic nu te va mai împiedica să îţi compui machiajul la care ai visat folosind tehnica şablonării. Şi, lucru deloc de neglijat, nimeni nu va şti că ai trişat! 

 

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.