Cum sa-ti faci un machiaj „nude” impecabil

Îţi doreşti şi tu, ca orice femeie, să te mândreşti cu ce te-a înzestrat Mama-Natură, precum vedetele de la Hollywood? Stai liniştită, nici ele (marea majoritate) nu ies în lume în tenul…gol; cele mai multe dintre ele optează pentru un machiaj imperceptibil. Uite cum se face, pas cu pas:

1.Hidratare intensă. Pentru ca aspectul final al pielii să fie unul natural, este esenţial ca pielea să fie foarte bine, chiar exagerat de hidratată înainte de a te machia. Aplică o cremă hidratantă de zi, apoi aşteaptă minim un sfert de oră înainte să revii cu un alt produs (trebuiesă dai răgaz tenului să absoarbă produsul). Dacă ai pielea predispusă spre uscare, ia în calcul folosirea unui ulei facial, cu care să-ţi masezi tenul timp de câteva minute, neutralizând astfel zonele uscate.

2.Baza e crucială. Nu crezi asta până n-o încerci măcar o dată. Pe lângă avantajul că toate produsele (corector, fond de ten) vor adera mai bine şi vor rezista mai mult, meritul bazei de machiaj este şi acela că va netezi suprafaţa pielii (riduri, pori, coşuri sau urmele acestora). Aplică baza şi aşteaptă 5-10 minute să se usuce complet pe faţă.

3.Acoperirea imperfecţiunilor. Aplică un corector cremos, cu o nuanţă mai deschis decât culoarea pielii, în jurul ochilor – peste cearcăne şi pe pleoapa superioară, până la sprâncene – , în colţurile interne ale ochilor (până spre puntea nasului) şi peste urmele de coşuri, pete, etc. 

4.Uniformizare totală. Aplică fondul de ten pe toată faţa, cu ajutorul degetelor, pentru a putea controla stratul despus pe faţă, dar ai grijă să nu îndepărtezi concealerul aplicat anterior. Foloseşte bureţelul de machiaj, umezit în prealabil, să acoperi cu fond de ten, prin presare repetată, zonele pe care ai întins corectorul.

5.Fixare invizibilă. Foloseşte o pudră translucidă pentru a finisa machiajul. Nu aplica prea multă – baza pentru machiaj deja a făcut o jumătate din treabă, iar excesul ar putea să lase impresia că porţi mască! Şterge apoi sprâncenele şi genele cu un beţişor cu capăt de bumbac înmuiat în demachiant şi… gata! 

6.Definire naturală. Dacă vrei neapărat, poţi aplica o mascara pentru definirea genelor şi un balsam pentru buze! Blush? Ce zici de puţin bronzer mat, cu care să-ţi conturezi discret pomeţii?

Tenul tău arată impecabil şi nu simţi nevoia să mergi mai departe cu machiajul? Misiune îndeplinită! Fie că te opreşti la machiajul nude sau optezi pentru un makeup elaborat, ritualul pentru un ten fărăr cusur este acelaşi!

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.