Cum sa-ti faci un machiaj de zi… ca la carte

De ce există machiaj de zi şi machiaj de noapte? Nu, nu are legătură cu faptul că seara presupune un plus de eleganţă ori strălucire, ci este vorba de… lumină!

Aşadar, dacă în timpul zilei te poţi bizui pe soare (fie el şi ascuns după nori) pentru a-ţi pune în valoare machiajul, noaptea eşti nevoită să compensezi din textura machiajului (particule strălucitoare), pentru ca acesta să reflecte cantitatea redusă de lumină pe care o captează. 

Prima regulă: să fie cât mai… mat!

În sezonul ce tocmai s-a lansat oficial, soarele îşi face cu brio datoria, deci trebuie să eviţi produsele de machiaj extrem de strălucitoare: pudra cu microparticule perlate, fardul cu glitter sau metalizat, dar şi gloss-urile cu bucăţele vizibile de sclipici. Optează pentru texturi mai blânde în machiajul de zi, cu un grad redus de strălucire, altminteri ai putea lăsa impresia că… ai rămas machiată de azi-noapte.

În plus, tenul trece prin diverse faze (transpiraţie, exces de sebum ,umezeală)  în cele zece ore în care porţi machiajul şi rişti să arăţi ca şi cum ai ieşit de la saună! Pudra translucidă ar trebui să nu lipsească din poşeta ta, pentru retuşul machiajului peste zi. Nu în ultimul rând, regula supremă în machiajul de zi este să te machiezi întotdeauna la lumină naturală, dacă vrei ca „opera” ta să semene şi afară cu ce-ai văzut în oglindă.

Regula 2: evită contrastele 

Culorile închise nu se potrivesc în machiajul de zi, deci e clar că nici negrul nu este o alegere inspirată! Una dintre cele mai frecvente erori pe care le comitem ziua este să aplicăm creion negru pe pleoapa inrernă sau  să abordăm smoky-eyes, indiferent dacă alegem negru sau culori reci (bleumarin, verde închis, maro, etc.). Nu doar că ochii par astfel mult mai mici (pentru că negrul subţiază, nu?), ci şi pentru că, în lumina soarelui, contrastul prea mare te poate dezavantaja. Excepţie fac tuşul sau creionul aplicate pe pleoapa mobilă, pentru a executa un simplu contur sau cat-eyes.

Regula 3: un singur punct de atracţie

Una dintre „poruncile” de bază în machiaj este să-ţi evidenţiezi o singură zonă a feţei, cu alte cuvinte, să alegi să pui accent fie pe ochi, fie pe buze, niciodată pe ambele în acelaşi timp. Ei bine, dacă în machiajul de seară te mai poţi abate de la regulă, ziua este obligatoriu să te conformezi. Aşadar, dacă alegi să îşi acoperi pleoapele cu o culoare aprinsă, ar fi bine să optezi pentru un ruj nude ori un gloss pe buze. Vrei să porţi ruj roşu sau mov? Rezumă-te la nuanţe neutre pe pleoape sau defineşte-ţi doar genele cu o mascara.

Orice gen de machiaj ai alege pentru zi – ai atât de multe variante – cel mai important e să te simţi mai frumoasă (acesta este şi rolul machiajului, nu?), iar dacă ţii cont de cele trei recomandări ale noastre, vei cu siguranţă ţinta tuturor… complimentelor celor din jur! 

 

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.