Cum sa-ti faci „Beach Waves”

Numele coafurii -beach waves – se datorează sursei sale de inspiraţie: efectul  apei sărate de mare, despre care se ştie că, odată uscată pe păr, îi schimbă textura! Nu este o surpiză, aşadar, faptul că au apărut câteva produse de coafat pe bază de apă de mare, dedicate acestui stil. 

Cum să-ţi faci singură coafura beach waves:

Pasul 1. Sărează-ţi părul

Dacă nu ţi-ai cumpărat (încă!) un spray de păr cu apă de mare, prepară-ţi un produs special acasă. Ia de la farmacie fiole cu apă de mare şi amestecă lichidul dintr-o doză cu un strop de balsam de păr sau o cremă hidratantă pentru coafat fără silicon, apoi distribuie produsul uniform pe lungimea părului (evită rădăcinile, pentru a evita uscarea lor), pieptănându-l cu un pieptene rar. 

Pasul 2. Usucă-l

Stai cu capul în jos şi strânge uşor părul în pumni, astfel încât să-l texturezi  descret, ca şi cum ar fi ciufulit de vânt. Usucă-l apoi cu foehnul – cu difuzorul de căldură detaşat. Nu trebuie să insişti prea mult şi nici să setezi căldura prea mare, apa sărată va grăbi uscarea părului.

Pasul 3. Ondulează-l în zona mandibulei

Foloseşte un  ondulator gros pentru a crea o unică buclă în dreptul zonei cuprinse între ureche şi bărbie; alege la întâmplare câteva şuviţe de la suprafaţa podoabei capilare şi rulează-le o singură dată pe ondulator, păstrând acelaşi sens. Dacă ai mai mult timp la dispoziţie, poţi renunţa la ondulator în favoarea unei soluţii mult mai naturale (şi neagresive): împarte părul în două secţiuni egale şi răsuceşte-le o singură dată ca atunci când îţi faci coc de balerină, dar lasă capetele afară şi prinde-le cu cleşti de păr.

Pasul 4. Aşteaptă puţin

După ce curbezi fiecare şuviţă cu ondulatorul, aşteaptă câteva minute pentru ca părul să revină la temperatura camerei, înainte să-l atingi. Dacă vrei să reziste mai mult (dacă ai părul des şi cu fir gros, buclele se lasă repede), poţi prinde buclele cu cleşti pînă te îmbraci, pentru ca apoi să le dai drumul şi să le aranjezi.

Pasul 5. Tuşa finală

Treceţi degetele prin păr pentru a separa şuviţele, apoi lasă capul în jos şi aplică puţin fixativ la rădăcină, pentru a obţine volum la bază. Revino în poziţia normală, aranjează părul cu mâinile (păstrează textura dezordonată, firele rebele fac parte din peisaj, de data asta) şi aplică fixativ de la o distanţă de 30 de centimetri.

Soluţie de moment

Sarea usucă părul, iar dacă te confrunţi cu asta în mod obişnuit, ar fi bine să alegi acest stil doar pe termen scurt, pentru a nu-şi deteriora părul. Spală-l aşadar în aceeaşi zi în care l-ai tratat cu apă sărată şi apoi aplică o mască hidratantă!

 Ai de gând să încerci şi tu coafura beach waves?

1 comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.