Cum sa-ti alegi culorile machiajului in functie de ten

Află ce nunaţe de fard, blush sau ruj se potrivesc pielii tale şi începe să le foloseşti chiar acum! Îţi garantăm că nu vei regreta…

Nuanţa tenului: deschis

Etalon celebru: Madonna 

Nuanţele potrivite: Nuanţele sidefate deschise, rozurile şi roşul aprins avantajează tenul ca de porţelan, cu tentă uşor palidă, în special dacă ai părul roşcat nativ. Dacă eşti blondă naturală, alege bej, rozuri, burgundy aprins; sunt nuanţele care îţi definesc trăsăturile şi echilibrează paloarea tenului.

Genul tău de machiaj: Conturează-ţi ochii cu un fard gri deschis cu textură lucioasă. Întinde-l pe pleoape cu degetul astfel încât să se creeze o umbră difuză între pleoapă şi arcadă. Un fard de obraz cu tentă piersicie anulează o eventuală roşeaţă a pielii şi adaugă puţină căldură tenului. Pe buze poartă un ruj aprins cu tentă roşu- albăstruie. Rujurile „nude” nu te avantajează.

Nuanţa tenului: mediu

Etalon celebru: Megan Fox

Nuanţele potrivite: Având un ten neutru, poţi purta aproape orice culoare. Alege contrastele: evidenţiază-ţi fie ochii, fie buzele, nu purta nuanţe aprinse şi pe pleoape şi pe buze.

Genul tău de machiaj: alege un fard de pleoape mov închis sau nuanţe de maro pentru a scoate în evidenţă ochii. Aplică-l pe pleoapele superioare şi trasează discret sub genele de jos. Mergi pe tonuri roz pentru obraji şi ruj roz natural pe buze pentru a lăsa ochii să atragă atenţia asupra lor. 

Nuanţa tenului: închisă

Etalon celebru: Jennifer Lopez

Nuanţele potrivite: Miere, caramel, roz aprins – fiindcă te bucuri de un ten închis, poţi alege culori mai aprinse.

Genul tău de machiaj: Pe pleoape, alege un fard cu reflexe metalice; aplică în colţurile interne şi externe ale ochilor pentru a alungi forma ochilor. Foloseşte fard bronzant sau în nuanţe apropiate de culorile naturii pentru a-ţi evidenţia pomeţii, iar pentru buze alege nuanţe stinse care să-ţi definească look-ul.

Nuanţa tenului: creol/bronzat 

Etalon celebru: Rihanna

Nuanţele potrivite: alege culori care „sar” în ochi. Pentru pielea închisă şi neutră, poţi opta pentru o gamă largă de nuanţe, de la cele deschise până la pasteluri calde şi culori electrizante.

Genul tău de machiaj: Pentru un look de toată ziua, mergi pe conturarea ochilor cu un creion închis şi apoi aplicarea unui fard cărămiziu pe pleoape. În obraji, ai nevoie de un fard iluminator, care să creeze efectul de piele uşor atinsă de soare, iar pe buze foloseşte un ruj deschis (având la bază tonuri de alb), cu textură strălucitoare.

De acum va fi mai simplu să îţi cumperi fardurile potrivite!

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.