(P) Cum să te machiezi dacă ai ten acneic

Dacă ai mai citit articole cu povești horror despre persoane care s-au confruntat cu infecții serioase ale tenului, cu streptococ sau herpes după ce au folosit testere de pe rafturile magazinelor sau în urma unei sesiuni de machiaj în mall, știi deja cât de importante sunt produsele pe care le folosești pentru sănătatea tenului tău. Contaminarea bacteriană este una dintre problemele invizibile, ne care afectează în mod silențios, cauzând iritații, inflamații, diverse forme de acnee și, în cazurile cele mai grave, afecțiuni grave ale pielii.

Unde alegi să te machiezi

Cu siguranță ai ajuns măcar o dată în preajma unui stand dintr-un shopping center unde se efectuau machiaje în mod gratuit și unde puteai testa produse cosmetice. Înainte să te așezi pe scaunul îmbietor al make-up artistului, este esențial să îți rezervi câteva minute pentru a observa ce deprinderi are acesta între sesiunile de machiaj. Fii atentă dacă se spală pe mâini după fiecare client și dacă spală/dezinfectează sau schimbă pensulele sau burețeii pe care îi folosește ca să întindă fardurile sau fondul de ten. Instrumentele de machiaj și machiajul în sine trebuie dezinfectate după fiecare utilizare, fără nicio excepție, pentru că fiecare contact cu pielea preia particule și bacterii care sunt ulterior transferate pe produsele de machiaj.

Acest du-te-vino al periilor între piele și produs se numește double-dipping. În cazul folosirii unor perii sau produse de machiaj contaminate, tenul tău ar putea avea de suferit serios și pe termen lung. Indiferent de notorietatea make-up artistului și produsele de renume pe care acesta le folosește, nu accepta să fii machiată, dacă observi că nu sunt respectate normele esențiale de igienă.

De la profesioniști la tine acasă

Chiar dacă nu ai probleme cu tenul și nu te-ai confruntat cu acnee, trebuie să îți faci și acasă același obicei sănătos de a curăța periodic, nu mai rar de o dată pe săptămână, cu șampon sau săpun lichid și apă călduță, toate ustensilele cu care te machiezi. Vei îndepărta, în acest fel, toate bacteriile și surplusul de machiaj, iar tenul tău va fi ferit de orice pericol de a căpăta o infecție. Dacă, în schimb, deja te confrunți cu problema acneei, curățarea ustensilelor de machiaj trebuie făcută mai des decât o dată pe săptămână.

Cum să aplici machiajul ca un specialist

Când te machiezi acasă, după curățare și tonifiere, este recomandat sa folosești un tratament bio anti sebum, peste care sa aplici o cremă de față bio pentru ten gras, cu probleme.

Cei mai mulți dintre noi suntem obișnuiți să aplicăm fondul de ten pe burețelul special direct din sticlă, iar fardul direct din recipient cu o pensulă de mai multe ori, până obținem consistența sau nuanța dorită. Make-up artiștii cu adevărat profesioniști nu ating niciodată produsele direct cu instrumentele de machiaj, ci folosesc o paletă de distribuție, asemănătoare cu cea a pictorilor.  Chiar și atunci când vine vorba de rimel sau lip-gloss, aceștia apelează la perii de unică folosință, pentru a evita contaminarea zonelor foarte sensibile ale ochilor și buzelor (de exemplu, cu conjunctivită sau herpes de la un client bolnav).

Bineînțeles că acasă nu va fi nevoie să faci toate aceste lucruri, pentru că tu ești singura cu acces la trusa proprie de cosmetice, dar este important sa separi ceea ce folosești de restul produsului pentru a evita contaminarea și dezvoltarea bacteriilor. De asemenea, este recomandat să nu împarți produsele tale cu prietenele sau cu vreo colegă de apartament, dacă vrei să eviți problemele cu tenul.

Folosește produsele de machiaj potrivite

Spre deosebire de make-up artiștii care au timpul și instrumentarul necesar, pentru noi, în rutina de zi cu zi, nu este foarte comod să separăm machiajul. Vom continua să preluăm cu pensula pudrele de obraz, pudrele de față, fardurile de ochi (în special) direct din recipient, ceea ce inevitabil va conduce la contaminarea acestora.

Unul din brandurile premium de farduri naturale din pudre minerale, Alima Pure, a venit cu o soluție inovativă în sprijinul make-up artiștilor și al clienților finali, care nu sacrifică confortul utilizării produselor. Recipientele lor sunt concepute sub forma unor “solnițe”, care distribuie exact cantitatea de care ai nevoie, păstrând restul produsului necontaminat.

Este soluția ideală mai ales dacă ai tenul acneic, cu rosaceea sau sensibil, unele dintre pudre fiind special concepute pentru a acoperi petele și imperfecțiunile, lăsând pielea cu un aspect natural, neîncărcat.

Dincolo de considerentele de igienă, Alima Pure este un brand recunoscut internațional pentru textura extrem de fină și calitatea deosebită a pudrelor. Pigmenții minerali sunt intenși, iar paleta de nuanțe este deosebit de atractivă și diversă, inspirată din natură. Fardurile de ochi, în special au fost concepute în trei categorii de luminozitate: Matte, Luminous Shimmer și Pearluster, pentru a se potrivi oricărei ocazii și mood. Mai mult, machiajul Alima Pure este ideal pentru pielea sensibilă, deoarece nu conține ingrediente iritante: parabeni, conservanți sintetici, oxiclorură de bismut, talc, coloranți, parfumuri sau ftalați. Dacă ești cu adevărat o beauty fanatică a produselor bio și naturale, cu siguranță trebuie să îl incerci în viitor.

Sursa: Digital workforce

Sursa foto: www.pixabay.com

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.