Cum să te machiezi ca să dai bine în poze

Fie că te machiezi singură sau te lași pe mâna unui specialist, produsele folosite pentru un machiaj „fotografiabil” diferă de cele pe care le utilizezi pentru machiajul obișnuit.

Make-up artiștii spun că secretul machiajului pentru fotografii constă în contraste puternice, fără a încărca însă machiajul, și pudră din belșug. Iată principiile de bază ale unui machiaj care să te facă să arăți și mai bine în poze:

Fondul de ten, de preferat lichid, trebuie să aibă o tentă gălbuie, sfat valabil pentru orice tip de ten. Nuanța însă trebuie să fie adaptată pielii tale (când te duci la cumpărături, nu te baza doar pe lumină artificială din magazin pentru a testa produsul, ci încearcă să te apropii de o sursă de lumină naturală). Totodată nu uită că, pentru a obține un efect maxim, ar fi bine să ai trei nuanțe din același fond de ten; după ce o alegi pe cea potrivită tenului tău, cere și una mai deschisa și una mai închisă.
– Dacă fondul tău de ten se „laudă” cu particule ce reflectă lumina, e foarte bun pentru a fi purtat zilnic, însă în pozele de interior s-ar putea să pară că te-ai „tencuit” cu făină.
– Și fardul de obraz trebuie ales cu atenție. De fapt, ar fi bine să ai două nuanțe, una foarte naturală (eventual cu o textură ușor lucioasă), iar peste ea, să aplici o a două nuanța, ceva mai „vie”, dar obligatoriu mai mată.
– Dacă obișnuiești să aplici pe buze gloss „orbitor„, ar fi bine să-ți procuri unul mat.
– Ai nevoie și de o pudră fină, care să împiedice strălucirea T-ului în momentul declanșării flash-ului camerei foto. Alege pudra la lumina naturală și asigură-te că nu-ți încărca pielea că o masca (ideală ar fi o pudra pulbere, care se aplică cu o pensulă voluminoasă).

– Pudra trebuie aplicată și pe gât, decolteu și umeri, altfel va părea că cineva ți-a trucat pozele de nuntă și ți-a pus capul pe alt corp.
– Evită fardurile sidefate, strălucitoare (cu particule sclipitoare). Cumpără din cele mate, iar pe celelalte folosește-le doar pentru arii reduse. Ține minte că fiecare produs în parte absoarbe lumina flash-ului în mod diferit. Poți avea surpriză că două farduri care au aparent aceeași culoare și textură să apăra diferit în fotografii.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.