Cum sa te epilezi corect cu aparatul de ras

Fiindcă sezonul estival este pe cale să se deschidă –  motiv în plus să ai o piele fină şi radioasă -, iată cele 10 lucruri pe care trebuie să le ştii pentru ca epilarea cu lama să fie un succes.

1.Niciodată pe…uscat!

Aşa cum exfolierea e mult mai eficientă dacă pielea uscată se înmoaie, şi epilatul cu lama devine mult mai uşor dacă firul de păr este moale. Nu face greşeala să foloseşti lama pe pielea uscată – rişti să te tai, să te iriţi şi să simţi un disconfort greu de ignorat câteva zile bune. Lasă aşadar epilatul spre finalul duşului, pilozităţile au nevoie de zece minute pentru a se înmuia!

2.Exfoliere la… pachet!

Se spună că lama este una dintre cele mai rapide forme pentru a-ţi exfolia pielea, fiind o tactică recomandată inclusiv celor care folosesc alte metode (ceară, depilator, cremă), pentru a îndepărta celulele moarte ce împiedică firul de păr să iasă la suprafaţă (firele de păr crescute sub piele, mai exact!). Totuşi, nu trebuie să renunţi definitiv la exfolierea clasică cu un produs de baie (scrub, lufa); stratul de celule moarte poate încărca excesiv aparatul de ras, reducându-i eficienţa.

3.Fă apa mai rece!

Dacă apa de la duş/baie este prea prea fierbinte sau stai în cadă foarte mult (până se încreţeşte pielea), trebuie să eviţi să foloseşti lama, în special în zonele cu ţesut moale sau unde pielea tinde să se umfle uşor, să se înmoaie şi să se cuteze. Dacă e musai s-o faci, ai grijă în special la zona axilei şi întinde pielea când treci cu lama, pentru ca aparatul de ras să alunece uşor. 

4.Asigură alunecarea aparatului

Foarte multe femei consideră că săpunul se descurcă de minune în combinaţie cu lama, însă acesta poate avea un efect astringent asupra pielii, îngreunând epilarea şi uscând pielea – iar pielea uscată este un teren propice cu pentru firele subcutanate. Dacă nu ai la îndemână spumă sau gel de ras (ideal ar fi să foloseşti un produs pentru femei, dar şi cele pentru bărbaţi sunt în regulă), poţi apela la balsamul de păr sau la uleiul de corp.

5.Doar pentru fete

Dacă în privinţa spumei/gelului de ras poţi să dai iama în trusa iubitului, nu acelaşi lucru se recomandă pentru lama de ras. Alege un aparat pentru femei, deoarece acestea sunt concepute pentru pilozităţi corporale, diferite ca structură de barba masculină.

6.Sensul contează!

Pe picioare, pilozităţile par supuse gravitaţiei, crescând orientate în jos. Pentru o epilare eficientă, foloseşte lama de ras în răspăr. În zona axilei, însă, trebuie să acţionezi în doi timpi: foloseşte aparatul în sensul creşterii pentru a tăia firele, apoi în sens invers, pentru a le stârpi de la rădăcină. 

7.Închide porii

După epilarea cu lama de ras, clăteşte-ţi bine pielea de spumă cu apă caldă, şi apoi cu apă rece, pentru ca porii să se închidă, apoi aplică o cremă puternic hidratantă, pentru a preveni uscarea pielii. Dacă intenţionezi să foloseşti un autobronzant pe picioare, acum e momentul, pentru că aparatul de ras este şi garantul unui bronz perfect! Poate nu ştiai, dar epilarea cu ceară sau cu depilatorul lasă rădăcinile deschise, iar loţiunea autobronzantă aplicată imediat poate să-i invadeze, lăsându-ţi pielea „pistruiată”. 

8.Uită de mituri

Se spune că epilatul cu lama de ras ar stimula înmulţirea firelor de păr, îngroşarea lor sau creşterea mai rapidă, însă realitatea e alta! Este logic că firul de păr pare mai gros fiind retezat, iar îndesirea nu are legătură cu tăierea de de la suprafaţă; generarea de noi fire poate fi „comandată” doar din interior! Cât despre ritmul accelerat de creştere, o evoluţie de un centimetru pe lună este absolut normală. 

9.Protejează-te de soare

Crema de protecţie solară este obligatorie tot timpul, nu numai dacă mergi la plajă! Trebuie să mai ştii că, după epilarea cu lama, pielea dvine mult mai sensibilă, şi trebuie s-o fereşti de soarele puternic. Ideal ar fi să aştepţi cam 24 de ore înainte să expui pielea proaspăt epilată la soare şi să utilizezi o cremă cu factor de protecţie 50+.

10.Schimbă des aparatul

Nu încerca să cureţi lamele cu periuţa dacă observi că sunt supraîncărcate cu reziduri. Chiar dacă încă taie bine, acesta este primul semn că trebuie să reînoieşti aparatul; acumularea de celule moarte, produse pentru ras şi fire de păr între lame constituie o sursă de infecţie pentru porii deschişi sau pentru eventualele răni pe care le poţi provoca din neatenţie cu lama.

Tu cât de des te epilezi cu lama?

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.