Cum să scapi rapid de firele de păr crescute pe sub piele

Firele de păr crescute pe sub piele reprezintă o problemă foarte enervantă cu care se confruntă multe persoane. Acestea pot apărea indiferent dacă folosești lama de ras, epilatorul sau ceară, dar partea bună este că le poți preveni și poți scăpa de ele.

„Părul nostru nu ar trebui să fie epilat; el există din motive de evoluție”, spune dermatologul Mona Gohara. „De aceea, atunci când te epilezi, superi foliculul, determinându-l să se inflameze ca unmecanism de apărare.” Desigur, suntem departe de zilele când locuiam în peșteri, iar în prezent cele mai multe femei aleg să se epileze. Totuși, chiar și cele care nu se epilează pot avea fire crescute pe sub piele! În acest caz, motivul este o combinație de frecare, transpirație și asprimea firelor de păr.Ce e de făcut?

Primul pas pe care trebuie să îl urmezi (atât pentru a preveni, cât și pentru a trata problema) este să îți exfoliezi pielea. „Vrei să îți păstrezi foliculii de păr deschiși, pentru ca firele să aibă pe unde crește”, spune dr. Gohara. Încearcă să te exfoliezi măcare o dată pe săptămână, mai ales dacă te epilezi.

Dacă problema deja a apărut, iar pielea este inflamată și are mici umflaturi, un scrub delicat te poate ajuta. Masează-l ușor pe zonele cu probleme, apoi aplică pe zonele afectate un produs bazat pe acid salicilic dimineața și seara. Nu te grăbi să scapi de firul crescut pe sub piele și nu încerca să îl scoți ca pe un punct negru, pentru că te vei irita și mai tare! Urmează acest pas 3-5 zile, apoi îți va fi mai ușor.

De asemenea, o cremă cu cortizon te poate ajuta foarte mult. Aceasta calmează pielea umflată și înroșită și trebuie aplicată în strat subțire o dată pe zi până când zona se vindecă.

Și asta e tot! Chiar dacă cei 3 pași nu acționează instant, e mai bine să ai puțină răbdare decât să îți iriți pielea și mai mult.

 

 

Citește și: Foliculita. Ce este, de ce apare și cum se tratează? 

 

 

*articol preluat din Marie Claire (autor: Chloe Metzger)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.