Cum sa scapi de vergeturi

Ce sunt vergeturile

Elasticitatea pielii permite corpului tău să treacă prin diverse modificări de greutate fără a suferi în vreun fel. Cu toate acestea, atunci când te confrunţi cu fluctuaţii mari de greutate într-un timp scurt, pielea nu mai poate face modificărilor şi ”se rupe”. Atunci apar vergeturile, care au la început culori puternice, albastru sau roz, dar care îşi pierd din intensitate în timp.

Zonele în care apar frecvent vergeturile şi de care trebuie să ai mai multă grijă sunt coapsele, soldurile, fesele, braţele, pe spate jos, abdomenul şi sânii.

Cum previi vergeturile

Ştim deja cu toţii că ideal este să previi decât să tratezi. De aceea, îţi recomandăm să acorzi mai multă atenţie pielii tale dacă treci printr-una dintre aceste situaţii: eşti însărcinată, ai luat mult în greutate, eşti la dietă, faci sport pentru creşterea masei musculare. Dacă în mod normal foloseşti loţiune de corp ocazional, îţi recomandăm să o foloseşti în mod regulat de acum în colo, pentru a stimula elasticitatea pielii.

Cele mai eficienteingrediente pentru cresterea elasticităţii pieli şi pentru stimularea apariţiei de noi celule sunt: vitaminele A, E, D3, ulei de măsline, unt de shea, aloe vera, ulei de avocado, ulei de cocos ulei de jojoba, unt de cacao, extract din seminţe se grapefruit. Poţi să foloseşti loţiuni din comerţ sau să foloseşti uleiurile naturale ca atare, la masaj.

Tratamente naturiste antivergeturi 

Cu cât sunt mai noi ”cicatricile” de vergeturi, cu atât cresc şansele de a putea scăpa de ele. Aşadar, odată ce apare această problemă nu mai aştepta, ci tratează-te!

Exfolierea pielii cu regularitate te scapă de celulele moarte de la suprafaţă şi în timp, vergeturile vor fi din ce în ce mai puţin vizibile.

Masajul stimulează circulaţia sângelui şi în acelaşi timp vindecarea ţesutului afectat. Binenţeles, vergeturile nu vor dispărea, dar efectul va fi vizibil.

Evită expunerea la soare pentru a nu cicatriza permanent vergeturile. Scad, astfel, şansele de a le diminua aspectul neplăcut.

Nu îţi face aşteptări prea mari, nu poţi scăpa peste noapte de vergeturi, dar la poţi evita pe viitor şi îmbunătăţi aspectul celor deja existente printr-o rutină de îngrijire corporală constantă.

 

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.