Cum să scapi de pungile de sub ochi

Ochii tăi arată ca și cum ai fi băut cocktail-uri toată noaptea, deși în realitate te-ai băgat în pat de la ora nouă, cu o cacao fierbinte? Poate vrei să citești asta…

Zona ochilor, pe scurt

O chestie deloc amuzantă: pielea de sub ochi este de 10 ori mai subțire decât restul pielii de pe față, ceea ce o face mai predispusă la inflamații (cauzate de excesul de lichide) și decolorare (vase de sânge vizibile prin pielea transparentă).

Alți factori pot juca de asemenea un rol în acest sens – precum alergii, stres, oboseală, predispoziție genetică și, desigur, îmbătrânirea. „Pe măsură ce avansează în vârstă, pielea ta se subțiază iar fața pierde din grăsime, ca să nu mai vorbim de elastină și colagen, cele care oferă tenului susținere și plenitudine”, explică dr. Daniel Ezra, consultant specialist oftalmic și oculoplastic.

Iar dacă ai moștenit de la ai tăi „darul” cearcănelor de conformație (hello, aici sunt), nici chiar un anticearcăn industrial nu va remedia situația. „Problemele de pigmentare pot apărea chiar și în familiile de culoare, din cauza melaninei suplimentare din piele”, adaugă Dr. Ezra.

Surpriza din zori

Ghici ghicitoarea mea: în cazul în care somnul este atât de important pentru ochii odihniți, atunci de ce sunt ne trezim cu pernuțe pufoase de dimineață? „Un somn bun va opri congestia în vene, evitând astfel ca pielea de sub ochi să pară mai închisă”, spune Dr. Thivi Maruthappu, dermatolog consultant pentru Skin Health Alliance și Olay.

Dar când dormim, stăm liniștiți și nu clipim, ceea ce permite fluidelor să se adune și să se depună temporar. Încearcă să dormi cu capul ridicat mai sus, folosind o pernă suplimentar, pentru a încuraja drenajul, și aplică crema pentru zona ochilor folosind mișcări de tapotare spre exterior — dinspre unghiul interior — pentru a ajuta la accelerarea drenajului limfatic.

Retenția de lichide poate fi, de asemenea, secretul pentru a te menține hidratată, iar în plus ar fi bine să eviți să consumi prea multă sare și alimente bogate în potasiu.

Mitul cremei pentru ochi

Întrebare: poate aplicarea locală a unui produs timp de câteva săptămâni să combată complet pungile de sub ochi și să te facă să uiți că au fost vreodată acolo?

Într-un cuvânt, nu. Dar ele conțin întotdeauna ingrediente care ajută la reducerea inflamației, întind pielea și susțin zona delicată de sub ochi, regăsite în formulări ușoare care nu vor exacerba inflamația.

„Caută ingrediente active, cum ar fi peptidele, pentru a stimula producția de colagen, recomandă dr. Maruthappu. „Este un remediu natural al pielii.”

Recomandările medicului

Vrei rezultate notabile acum? Umplerea ridurilor de sub ochi se poate face printr-un tratament non-chirurgical care implică injectarea de acid hialuronic în anumite zone din jurul ochilor pentru a înlocui volumul pierdut.

„Nu toată lumea este un candidat ideal”, explică dr Ezra, care mi-a administrat tratamentul. „De exemplu, persoanele cu exces de piele sub ochi, hiperpigmentare genetică, sau o afecțiune care crește riscul de complicații.”

Există o senzație de durere când acul este introdus, dar este momentul este depășit destul de repede, și după câteva zile de vânătăi ușoare, rezultatele sunt chiar uluitoare. Dr. Ezra percepe 725 de lire sterline pentru tratament – scump, da, dar rezultatele pot dura ceva timp, de la nouă luni la câțiva ani.

Efect regenerator

★Shangpree Gold Hydrogel Eye Mask (60 buc)★ 287 lei

Anti-îmbătrânire

★Kiehl`s Powerful Wrinkle Reducing Eye Cream★ 195 lei

Calmant și răcoritor

★NPW Cooling Glitter Eye Mask★ 55 lei

Pentru drenaj limfatic

★Revolution Cooling Eye Roller Ball★ 35 lei

Pentru extra-fermitate

★Collistar Pure Actives Eye Contour Hyaluronic Acid+Peptides★ 139 lei

Pentru reducerea cearcănelor

★The Ordinary Caffeine Solution★ 27 lei

Material original realizat de Cassie Powney
Traducere și adaptare: Ana-Maria Prunariu
Foto: Getty Images.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.