Cum sa scapi de pistrui

Fereşte-te de soare

Cel mai simplu sfat, însă şi cel mai greu de urmat. Încearcă să nu ieşi la plimbări lungi în intervalele de timp în care arde soarele cel mai puternic iar aunci când ieşi poartă o pălărie chic sau o şapcă.

Foloseşte protecţie solară

Această indicaţie este valabilă şi în sezonul rece, nu doar vara. Când îţi cumperi crema pentru ten asigură-te că are şi factor de protecţie, iar vara foloseşte una dedicată, cu factor mai mare, în funcţie şi de cât de deschis ai tenul.

Acoperire

Dacă ţii neapărat să îi acoperi, poţi utiliza de la un fond de ten şi pudră de ten minerală sau o cremă BB, care are şi factor de protecţie, ce îi va împiedica să se intensifice şi îi va acoperi uşor pe cei deja existenţi.

Distrage atenţia de la ei

Poţi să accentuezi o altă zonă a feţei cu ajutorul machiajului ca să nu mai atragi atenţia asupra pistruilor. Foloseşte contur negru la ochi sau un ruj într-o culoare mai puternică.

Remediu naturist

Fă-ţi acasă în mod regulat o mască din miere şi suc de lămâie, perfectă când te supără pistruii. Las-o să acţioneze timp de 15 minute şi apoi îndrepărteaz-o cu apă călduţă. Lîmâia diminuează aspectul pistruilor dar nu vei scăpa definitiv de ei.

Alte tratamente naturiste care te ajută să scapi de pistrui: laptele şi smântâna, alimente bogate în vitamina E şi C, suc de pătrunjel aplicat pe faţă.

Vizita la dermatolog

Prezenţa pistruilor indică o piele sensibilă, aşa că ai face bine să vizitezi în mod regulat dermatologul pentru a folosi cele mai potrivite cosmetice pentru tenul tău.

Acceptă-i

Având în vedere faptul că atunci când vrei poţi să îi acoperi, ar trebui să îţi porţi pistruii cu mândrie pentru că sunt un semn distinctiv şi fermecător pe care cei din jur îi iubesc. Ai grijă doar să nu se înmulţească fără măsură!

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.