Cum să porți agrafe ca un influencer

Un pumn de agrafe sau… ce pot face două mâini dibace cu cele mai nepretențioase accesorii pentru păr.

Acest accesoriu banal, pe care-l găsești frecvent rătăcit prin trusa de machiaj, a fost inventat de Luis Marcus, un producător de produse cosmetice din San Francisco, după Primul Război Mondial. Aspectul, materia primă și designul s-a schimbat de atunci până astăzi, când poți găsi agrafe împodobite cu cristale, transformate în adevărate bijuterii pentru păr. Până nu de mult, acestea erau folosite pentru a fixa „pe ascuns” o  coafură sau pentru a ține bigudiurile, însă astăzi  se poartă la vedere, fiind deseori văzute în prezentările marilor designeri.

Păr drept, punte metalică

Netezește-ți părul din spatele urechilor folosind gel pentru coafat, apoi pune la îndemână 15-20 de agrafe simple. Formează o punte din acestea așezându-le paralel, una după alta, la intervale egale, începând din vârful urechii și până la baza gâtului. Pont: aplică spray pentru fixare pe agrafe înainte de a le plasa – acest truc le va împiedica să alunece.

Surprinzător de ușor…

Și totuși atât de sofisticat? Să-i spunem varianta mai îndrăzneață a stilului „pe jumătate”, cum purtai pe vremuri, în liceu. Culcă-ți părul pe spate până în dreptul urechilor folosind o spumă cu fixare ușoară, apoi aplică perechile de agrafe încrucișate, încercând să păstrezi linia dreaptă. Fixează cu un spray flexibil și pregătește-te să fii confundată cu o vedetă.

Doar pe-o parte

Cinci minute. Atât e nevoie pentru acest super-hairstyle. Pe scurt: aplică ceară pentru păr sau pomadă în palme și dă-ți tot părul pe-o parte, lăsând-o pe cealaltă complet liberă. Prinde agrafele una după alta, iar pentru a te asigura că totul va rămâne exact așa, aplică o cantitate generoasă de spray cu fixare puternică.

 

4 motive în plus să-ți reînoiești colecția de agrafe: 

 

Fotografii de Ruben Chamorro.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.