Cum să oferi volum părului subţire

Atunci când dăm cu ochii de zeițele cu păr bogat și plin de vitalitate, firul subțire, lipsit de volum, pare un coșmar și mai acut. Căzând moale în jurul capului, încăpățânându-se să nu stea niciodată în coafurile pe care ni le dorim, părul fin nici măcar nu se oprește aici, ci ne chinuie și cu alte probleme. E cel mai adesea tern, lipsit de strălucire și extrem de fragil: firul subțire nu rezistă la agresiuni, se rupe mai ușor și cade când ți-e lumea mai dragă.

Cu aceste inconveniente, nici nu e de mirare că părul subțire e un necaz consistent pentru multe dintre noi. Însă noi îți sărim în ajutor și îți recomandăm cele mai bune trucuri pentru a obține acel volum irezistibil la care visai dintotdeauna. Da, e posibil, și mai ușor decât ți-ai fi imaginat!

10 trucuri prețioase pentru păr cu volum cuceritor

Părul fin, lipsit de strălucire, tern și fără vitalitate e o problemă cu care se confruntă multe dintre noi. Genetica, alimentația săracă în vitamine și minerale, produsele de styling nepotrivite sau folosirea exagerată a instrumentelor de coafat fără protecție termică sunt câteva dintre cauzele ce stau la baza subțierii părului. Însă nu trebuie să disperi, deoarece situația nu e nici pe departe lipsită de soluții. Descoperă numai câteva dintre sfaturile ce te pot salva în rândurile de mai jos!

  • Folosește șampon, balsam și mască dedicate părului lipsit de volum. Nu o să îți vină să crezi ce diferență pot face produsele din game special concepute pentru cosițele subțiri. Dacă îți îngrijești părul cu cosmetice alese la întâmplare, nu e de mirare că acesta va avea de suferit.Șamponul, balsamul sau masca ce au misiunea de a oferi volum conțin ingrediente speciale, care conferă corporalitate firului, îl întăresc și îi cresc diametrul. În plus, aceste produse hidratează fără a încărca în mod excesiv, una dintre principalele cauze pentru care podoaba ta capilară pare chiar mai plată decât este în mod normal.
  • Ondulează-ți părul! Buclele sunt cea mai eficientă metodă de a conferi volum instantaneu părului tău! Un păr creț pare instantaneu mai bogat, mai plin de vitalitate, fiind o armă înnebunitoare de seducție. Tot ce trebuie să faci este să optezi pentru direcția potrivită a buclelor, în funcție de efectul pe care vrei să îl obții: naturalețe pentru cele orientate în exterior, rafinament și eleganță pentru cele interioare.Mai avem o veste bună: în mediul online există numeroase oferte la ondulatoare de păr profesionale! Dacă ești începătoare în arta folosirii acestor instrumente de coafat, alege unul cu diametrul de 19 mm, care îți va oferi onduleuri medii, perfecte pentru un păr plin de volum! De asemenea, asigură-te că optezi pentru un ondulator de păr profesional, unul dintre cele mai bune exemple fiind cel de mai jos!
  • Folosește spumă sau ceară modelatoare. Utilizate așa cum trebuie, produsele de styling conferă volum cu totul și cu totul impresionant. Aplicată la rădăcină, spuma ridică firele de păr, oferind astfel impresia de mai multă amplitudine. De asemenea, ceara modelatoare e utilă pentru a fixa șuvițele în coafurile dorite: optează, de exemplu, pentru un ponytail înalt sau pentru un coc messy în vârful capului, din care să lași câteva şuviţe libere.
  • Schimbă cărarea. Vrei volum irezistibil fără prea mari eforturi? Trasează o cărare în partea opusă celei obișnuite. Explicația acestui fenomen stă în faptul că părul tinde să se aplatizeze în forma pe care i-o conferim în mod obișnuit.Dacă te temi de faptul că efectul va fi exagerat, schimbă cărarea când părul e încă umed. Cu toate acestea, cel mai atrăgător volum va fi obținut atunci când recurgi la acest gest pe părul uscat. Finisează cu fixativ pentru ca totul să rămână la locul lui.
  • Tunde-te mai des! Poate că nu s-a dovedit științific că părul tuns crește mai repede, dar îndepărtarea vârfurilor degradate și casante revitalizează și conferă astfel mai mult volum. De partea cealaltă, dacă te asiguri că ceri stilistului tău un hairstyle în trepte, intensifici și mai inteligent acest efect.
  • Usucă părul cu capul în jos! Deși în mod normal foehn-ul e contraindicat, în cazul părului subțire, lipsit de volum, reprezintă un truc de efect. Ca să îi maximizezi eficiența, asigură-te că ții capul în jos și proiectezi jetul de aer în direcția inversă de creștere a firului de păr. Finisează cu aer rece.
  • Dormi cu un coc! Vrei bucle la fel de jucăușe precum divele de la Hollywood? Dormi cu părul prins într-un coc în vârful capului. După ce îl speli, prinde-l lejer cu un elastic extrem de moale sau, și mai bine, cu o eșarfă de mătase. Cum șuvițele se vor usca departe de scalp, volumul va fi asigurat.
  • Împrietenește-te cu un șampon uscat! Acest produs poate fi cu adevărat considerat una dintre revoluțiile în industria frumuseții. Dacă părul tău „se pleoștește” supărat la câteva ore după ce l-ai spălat, pulverizează șampon uscat la rădăcini și bucură-te de darul său de a conferi volum instant.
  • Evită să folosești pieptenul. Iată un alt sfat pe care îl poți considera bizar în primă fază, dar care face minuni. Utilizarea pieptenului sau a periei aplatizează șuvițele și compromite volumul. După ce speli și coafezi părul, încearcă să îl stilizezi mai degrabă cu degetele decât să recurgi la accesoriile de mai sus.
  • Vopsește-te! Nu spune nimeni să renunți la culoarea ta de păr, ci doar să beneficiezi de super inventivitatea zeilor din hairstyle. Câteva șuvițe mai deschise cu câteva tonuri decât culoarea ta naturală vor face minuni din toate punctele de vedere. De asemenea, poți opta pentru un balayage delicat, recunoscut pentru faptul că întinerește și conferă volum incitant părului.

Ondulatoarele de păr, produsele de îngrijire și de styling, trucurile de colorare și cele de aranjare a părului pot face minuni în cazul lipsei de volum. Aplică sfaturile pe care ți le-am recomandat și nu vei mai avea motive să te plângi că părul tău e prea moale, tern, casant și lipsit de vitalitate. Este momentul să spui bun-venit celor mai frumoase cosițe din viața ta!

Sursa: Digital Workforce

Sursa foto: Unsplash

 

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.