Cum sa iti ingrijesti corect parul

Îngrijirea părului depinde de câţiva factori, precum tipul său, dacă este sau nu vopsit, cât de mult sebum produci sau cât de des faci sport. Totuşi, există anumite lucruri de care toată lumea trebuie să ţină cont.

Cât de des trebuie spălat părul?

Părul fin trebuie spălat o dată la două-trei zile. În acest fel, nu va deveni prea murdar, însă îi permiţi sebumului să îţi acopere şi proteleze părul.

Dacă ai părul normal, îl poţi spăla la trei zile sau chiar o dată pe săptămână, pentru că are nevoie de mai mult timp pentru a absorbi sebumul faţă de cel fin. Din acest motiv, este recomandat ca o dată pe săptămână să foloseşti o mască hidratantă puternică.

Cât despre părul vopsit, acesta trebuie spălat în funcţie de tipul său (fin sau normal), însă ar trebui să laşi balsamul de păr să acţioneze cât mai mult timp pozibil, chiar peste noapte, dacă poţi. Pentru a face acest lucru, spală-te înainte de culcare şi pune-ţi pe cap o cască de duş pentru a nu murdări perna şi pentru ca balsamul să se încălzească mai bine – în felul acesta, va penetra mai uşor cuticula.

Cât de mult şampon şi balsam se foloseşte?

Depinde de lungimea părului, dar şi de cât de des este acesta. În cazul unui păr de lungime medie, foloseşte cam două linguri de şampon. Încearcă să îl amesteci puţin cu apă înainte să îl aplici pe păr, pentru a se întinde mai bine. Cât despre balsamul de păr, este nevoie de aceaşi cantitate.

Cum revitalizezi parul lipsit de viata

COSMO tip: Pentru a fi sigură că ieşi din duş cu părul cât mai curat, aplică întâi balsamul, apoi şamponul. În acest fel, vei curăţa orice urmă de balsam de pe firele de păr. Ţine mine: un balsam bun acţionează în timp. Dacă părul tău este brusc mai fin şi moale după ce ai aplicat o singură dată balsam, asta nu înseamnă că acesta este un produs minune, ci pur şi simplu nu ai clătit părul suficient de bine. De ce contează asta? Pentru că părul va fi mai lipsit de volum şi vei avea impresia că se murdăreşte mai repede, deşi problema este că nu ieşi din duş cu părul atât de curat cum ai crede.

Cât de des trebuie tăiat părul?

Dacă părul tău ajunge deasupra umerilor, este recomandat să îl tai la 4-6 săptămâni pentru a-şi păstra lungimea pe care ţi-o doreşti. Dacă acesta este mai lung de umeri, îl poţi tăia cam la 8 săptămâni.

Din păcate, multe femei cu părul lung se tem să taie ocazional vârfurile, însă acest lucru face mai mult rău decât bine. Dacă nu tai la timp vârfurile despicate, acestea vor „urca” în sus pe firul de păr şi după ceva timp vei realiza că pentru a avea un păr sănătos ar trebui să tai jumătate din el. Pentru a evita acest lucru, tunde-ţi vârfurile la timp şi foloseşte produse de îngrijire.

Cum sa iti faci bucle cu placa de intins parul

Cât de des pot fi folosite placa de păr, ondulatorul sau uscătorul de păr?

Aşa cum probabil ţi-ai dat seama, ideal ar fi să nu le foloseşti deloc, pentru ca părul tău să nu fie în pericol. Însă ştii şi că acest lucru este foarte greu de realizat. Este recomandat să le foloseşti de 2-3 ori pe săptămână maxim şi să foloseşti un spray termoprotector înainte de utilizare. De asemenea, uscătorul de păr trebuie ţinut la o distanţă de aproximativ 30 cm de păr.

Cât de des trebuie să te vopseşti?

Dacă îţi vopseşti părul, cu siguranţă îţi doreşti ca acesta să arate mereu perfect, dar dacă îl vopseşti prea des, acesta nu va arăta prea bine. În primul rând, este recomandat să foloseşti o vopsea de păr de calitate, care să nu conţină amoniac şi care să nu se ducă repede la spălat.

O dată la 4-5 săptămâni ar trebui să îţi vopseşti părul, în special pentru ca rădăcinile să nu fie vizibile, dar încearcă să aplici vopseaua doar la rădăcini şi, după ceva timp, să o întinzi puţin pe lungimea firului de păr, pentru a învia culoarea şi a oferi strălucire.

 

1 comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.