Cum sa iti faci singura rujuri

Rujurile sunt unele dintre cele mai vândute produse cosmetice. Fie că le foloseşti pentru a completa un look perfect sau pentru a arăta grozav fără să pierzi timpul cu un machiaj elaborat, cu siguranţă ai şi tu câteva rujuri în sertarul cu farduri.

Din păcate, este greu să avem o colecţie impresionantă de rujuri dacă nu ne permitem să cheltuim, iar unele nuanţe se găsesc destul de greu. Totuşi, ne putem face rujuri singure, acasă, fără prea mult efort şi fără să cheltuim mulţi bani.Trucuri pentru culoare mai rezistenta pe buze

Există două metode foarte simple, dar la fel de bune. Pentru prima dintre ele putem folosi farduri de ochi, iar pentru a doua creioane cerate.

Cum îţi faci un ruj din farduri de ochi?

Ai nevoie de: 

unul sau mai multe farduri în nuanţele alese de tine;

vaselină;

linguriţă;

un recipient de plastic;

o lumănare.

Pentru început, aşează pe masă un şerveţel, pentru ca aceasta să nu se murdărească. Pune puţină vaselină într-o linguriţă şi toarnă peste nişte fard de ochi pe care l-ai zdrobit. Aprinde o lumânare şi ţine linguriţa deasupra (poţi face acest lucru şi deasupra aragazului, dar sunt şanse mai mari să te arzi din greşeală) şi amestecă uşor în timp ce vaselina se topeşte.

Cum sa porti rujul mov

Când compoziţia este lichidă şi bine amestecată, toarn-o în recipientul unde vrei să păstrezi rujul, apoi las-o la frigider peste noapte pentru a se întări. Acum este gata pentru aplicare! Poţi folosi orice nuanţă de fard care îţi place sau poţi combina mai multe pentru o culoare unică.

Cum îţi faci un ruj din creioane cerate?

Ai nevoie de:

unul sau mai multe creioane cerate în nuanţele alese de tine;

ulei de nucă de cocos;

linguriţă;

o oală puţin adâncă, dar largă;

unul sau mai multe boluri;

un recipient de plastic;

Pentru început, alege unul sau mai multe creioane cerate în nuanţele pe care ţi le doreşti. Poţi face şi combinaţii pentru o culoare deosebită. Pune apă în oală şi aşeaz-o pe foc şi, cât timp se încălzeşte, ne vom ocupa de creioane. Rupe hârtia de pe ele, apoi rupe creioanele în bucăţele mici şi aşează-le în boluri, alături de două linguriţe de ulei de nucă de cocos.

Ruj vs. gloss vs. lip stain. Pe care il alegi?

Pune bolurile în oală şi aşteaptă până când creioanele încep să se topească. Acum, amestecă uşor până când s-au topit complet, iar compoziţia este lichidă. Când totul este gata, toarnă rujul în recipientul de plastic, apoi lasă-l la frigider peste noapte.

COSMO tip: Poţi folosi forme pentru cuburi de gheaţă dacă faci mai multe rujuri!

Încearcă şi tu aceste metode simple şi nu vei mai arunca milioane de lei pe rujuri niciodată!

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.