Cum sa iti faci pedichiura pe timp de iarna

Dupa cum nu slabesti pentru admiratia altora, ci ca sa te simti mai bine in pielea ta, la fel se intampla cu ingrijirea picioarelor iarna: chiar daca nu le afisezi in public, tot au nevoie de atentie, ca sa te treaca cu bine prin sezonul rece.

Iata cum ar trebui sa-ti faci pedichiura iarna:

Mai rar ca vara

Daca in sezonul slapilor, al mersului descult prin nisip si iarba, al pielii expuse prafului, vantului, sarii din mare si clorului din piscina sunt indicate doua sesiuni de pedichiura pe luna, in perioada rece una este suficienta.

Iar asta pentru ca pielea este protejata de sosete si incaltamintea inchisa, iar stratul de celule moarte nu se mai ingroasa atat de repede.

Imediat ce treci la incaltamintea inchisa…

… scapa de toate bataturile si zonele cu piele ingrosata "construite" peste vara, altfel te vei simti foarte inconfortabil in incaltamintea mai dura, de iarna. Cu atat mai mult cu cat vei umbla foarte putin cu piciorul liber, iar pielea nu are timp sa se aeriseasca atat cat trebuie.

Fara oja, doar cu lac

Sezonul rece le poate da unghiilor de la picioare un ragaz binemeritat dupa ce, de-a lungul verii, au fost colorate in toate nuantele de oja posibile: acopera-le doar cu un lac hranitor sau intaritor, care o sa le faca tare bine. In plus, vei scapa de nuanta galbuie.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.