Cum sa iti faci coafuri boho

Stilul boho este la modă în primăvara 2015 şi tot mai multe femei îl adoptă, însă nu trebuie să uiţi că şi coafarea părului este importantă. Bazat pe stilul anilor ’70, stilul boho include elemente etnice, vintage, gypsy, precum pantalonii evazaţi, fustele şi rochiile maxi, bluzele de tip ie, topurile scurte, cu imprimeuri psihedelice, florale sau etnice, acompaniate de volane, franjuri sau pene. Mai multe detalii despre stilul boho găseşti într-un articol anterior.

Dar să vorbim despre păr! Deşi aspectul coafurilor boho pare neglijent, totul este foarte atent studiat. De obicei se poartă părul lung, cu bucle lejere sau diferite împletituri. De asemenea, accesoriile pentru păr precum bentiţe sau agrafe cu flori (dacă nu vrei flori naturale), eşarfe de păr, pene colorate, mici dreamcatchere sau bentiţe pentru frunte sunt binevenite. Îţi poţi face şi codiţe din aţă.Iată trei coafuri (destul de) simplu de făcut, care îţi vor oferi un aer relaxat, delicat, feminin şi… foarte boho.

Faux dreads

Nu multă lume are curaj să îşi facă dread-uri pe bune, dar cele false pot fi la fel de frumoase, iar partea bună este că poţi scăpa de ele oricând. Pentru început, ondulează-ţi lejer părul, apoi tapează-l puţin la creştet. Prinde-ţi o parte a părului în coadă, apoi leagă-ţi o eşarfă pe cap, lăsând câteva şuviţe libere în faţă. Acum poţi da drumul părului pe care l-ai prins. Desparte părul în şuvite mai subţiri şi răsuceşte-le, apoi aplică puţină ceară de păr pe fiecare. În final, tapează uşor fiecare şuviţă, făcându-le să arate ca nişte dread-uri.

Împletituri care îţi încadrează faţa

O altă coafură boho foarte uşor de realizat este aceasta. Fă-ţi o cărare pe mijloc şi alege două şuviţe din părul din faţă. Împleteşte-le spre spate şi prinde-le împreună cu agrafe. Acum, alege două suviţe din partea din faţă a părului (una pe fiecare parte) şi împleteşte-le astfel încât să îţi încadreze faţa. Încearcă să nu strângi foarte mult împletiturile, lasă-le ceva mai lejere. Dacă vrei, poţi prinde o pană sau un dreamcatcher de una dintre ele.

Coafuri cu impletituri de vara

Messy bun

Poţi încerca şi un coc messy. Nu trebuie decât să îţi prinzi părul într-un coc neglijent (funcţionează cel mai bine pe păr bogat, ondulat sau tapat) şi să scoţi câteva şuviţe afară. Adaugă şi câteva flori în păr şi gata!

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.