Cum sa iti cureti eficient tenul

Fiecare femeie îşi doreşte un ten perfect şi cu siguranţă ştii că nu vei reuşi să ai unul doar prin aplicarea unui machiaj şi a numeroaselor creme scumpe. Este foarte important să ştii cum să îţi cureţi eficient tenul, însă, deşi credem că o facem corect, multe dintre noi nu dăm destulă importanţă anumitor paşi esenţiali.

În primul rând, nu te grăbi! Poate crezi că 3-4 secunde ajung pentru ca produsul pe care îl foloseşti să îţi cureţe bine tenul, însă treaba nu stă chiar aşa, în special dacă ai probleme precum acneea. Spală-te cu grijă dimineaţa şi seara cu un produs potrivit tipului tău de ten, aplicându-l pe toată faţa. Folosind mişcări circulare, masează bine întreaga faţă, inclusiv zona ochilor. Apoi, clăteşte-te bine cu apă călduţă. Este recomandat să te speli la chiuvetă, nu în timp ce faci duş, pentru ca apa să nu fie prea fierbinte. În felul acesta, eviţi să îţi usuci tenul.

O altă greşeală pe care multe persoane o fac este să se spele prea des. Poate crezi că dacă te speli de cât mai multe ori pe zi tenul tău va fi mai sănătos, însă nu faci decât să îl usuci şi să îl iriţi, ceea ce va face tenul să se îngraşe mai repede decât ar trebui. Limitează-te la dimineaţa şi seara.

Un produs pe care fiecare dintre noi ar trebui să îl folosim din când în când este un scrub pentru faţă care elimină pielea moartă şi lasă tenul mai luminos. Exfolierea este foarte importantă, însă trebuie să ai mare grijă cum o faci. Poate crezi că tenul se va curăţa mai bine dacă vei freca cu putere, însă nu vei face decât să îl iriţi.

Pe de altă parte, o mare problemă este să nu îţi exfoliezi tenul. Foloseşte un scrub din comerţ sau fă-ţi singură unul potrivit tipului tău de ten de cel puţin o dată pe săptămână.

De asemenea, probabil ştii deja că este important să citim eticheta produselor pe care le folosim. Însă acest lucru nu este de ajuns, ci trebuie să îţi asculţi şi tenul. Poate că produsul pe care îl foloseşti nu pare să conţină prea mult alcool, însă îţi face tenul să te „strângă” şi nu te simţi confortabil după ce l-ai folosit. Ce trebuie să faci? Aruncă-l la gunoi şi foloseşte altul! Alcoolul din produsele cosmetice nu este bun pentru tenul tău şi îl face să se îngraşe mai repede.

Nu în ultimul rând, este important să foloseşti o cremă hidratantă după ce îţi cureţi faţa. Şi de această dată, alege una potrivită tipului tău de ten.

Tu îţi cureţi tenul în mod eficient?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.