Look-ul de-a doua zi

Aventurile cu iubitul tău (fie el nou sau… același) sunt fierbinți, dar au și urmări nedorite, imprimându-se pe fața ta! Iată ghidul tău pentru un chip fără cusur de-a doua zi.

Iritanta barbă. Tehnic vorbind, se numește dermatită iritantă de contact, susține dermatologul Mona Gohara. Folosește o cantitate mică de cremă cu cortizon pentru a calma iritația, iar data viitoare hidratează-ți bine fața înainte să vă ia valul, ca să nu afli ce-i aia iritație de-a doua zi.Buze uscate. Sărutările pasionale te seacă… la propriu. Abordează problema din două direcții pentru a le reabilita. Aplică mai întâi un balsam de buze pe bază de acid hialuronic, apoi fixează umiditatea cu un pic de vaselină sau cremă de gălbenele.

Coșuri. Imediat ce simți apariția lor, spală-ți fața cu un produs cu acid salicilic, ca să dizolvi sebumul, apoi aplică un tratament local pentru coșuri. Repetă tratamentul toată săptămâna începând de-a doua zi, pentru extra-protecție.

Cucuie. Dacă tu și tipul hot vă ciocniți din greșeală, ține apăsat un cub de gheață pe cucuiul căpătat – acesta are proprietăți vaso-constrictoare, făcând vânătaia și umflătura mai puțin vizibile. Fricționarea zonei va stimula și dispersarea sângelui, spune Gohara.

Rosacea. Sexul amplifică pulsul, determinând dilatarea vaselor de sânge și, prin urmare, înroșirea feței. După partida fierbinte, calmează inflamația pielii cu apă termală.

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise