Cum sa aplici si sa porti rujul rosu

Eu… ruj roşu?!?

Argumentul majorităţii femeilor care nu folosesc rujul roşu este temerea că nu li se potriveşte. Altele spun că e prea îndrazneţ pentru stilul lor sau că nu au dantura suficient de albă pentru ca rujul să dea bine. {i totuşi, „rujul roşu se potriveşte oricui”, confirmă Nick Barna, makeup artist Maybelline New York, adăugînd că acesta „aduce un plus de luminozitate tenului şi face ca dinţii să arate mai albi. |n plus, îmbujorează instantaneu chipul, deci atenţie la câtă şi, mai ales, ce culoare de fard de obraz aplici”.

Alegerea perfectă

Am stabilit că nu ai de ce să te temi să-ţi evidenţiezi buzele cu roşu, însă, pentru ca machiajul să fie perfect, trebuie să alegi nuanţa de roşu „în funcţie de tonalitatea pielii”, spune Nick. “Un ten cald, mediu spre închis, care se bronzează minunat vara, va folosi o nuanţă caldă de roşu arămiu sau roşu oranj, în timp ce un ten rece, deschis spre mediu, care nu se bronzează frumos şi se înroşeşte uşor la soare, va folosi o nuanţa de roşu rece scarlet sau roşu capşună”.

Regula de bună purtare

Pe podium şi în reviste, rujul roşu apare desori în compania unui machiaj complex al ochilor, însă e greu să faci acelaşi lucru în realitate (mai ales că nu ai în preajmă un makeup-artist). Regula generală este să accentuezi fie doar buzele, fie numai ochii, dacă te gândeşti la culori tari sau combinaţii contrastante.

„Rujul roşu se asociază perfect cu un machiaj minimalist al ochilor, bazat mai mult pe un joc de lumini şi umbre în tonuri neutre, şi nu pe folosirea culorilor”, spune Nick Barna. “Ideal ar fi să păstrezi pleoapele luminoase, să conturezi la baza genelor cu tuş de pleoape şi să aplici două straturi de mascara pentru volum” .

 

 

Secretul buzelor catifelate

Prima regula, şi nu numai în cazul rujului roşu, este să te asiguri că buzele tale sunt bine „şlefuite”, pentru ca rujul să se aştearnă perfect. Le poţi exfolia cu o periuţa nouă de dinţi sau cu un amestec de miere şi zahar brun. Apoi, când vine vorba de ruj, „trebuie să alegi o textură de ruj potrivită buzelor tale”, spune Nick.

„Dacă ai buze uscate, optează pentru texturi cremoase şi luminoase; un ruj roşu mat va accentua ridurile”. În privinţa aplicării, makeup artistul recomandă pensula, deoarece „permite o aplicare mai precisă şi, în plus, pigmenţii de culoare vor acţiona mai bine”.

Efecte speciale

Dacă te plângi că buzele tale nu sunt suficient de voluminoase, învaţă să trişezi puţin: „trebuie să conturezi uşor pe exteriorul linei naturale a buzelor”, spune Nick. “Urmează estomparea conturului pe toată suprafaţa buzelor, mai puţin pe centrul acestora. Aplicăm rujul cu o pensulă şi, la final, un strop de gloss pe centrul buzelor va face minuni!” 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.