Cum să ai un ten perfect vara

Canicula, excesul de sebum, transpirația, praful… sunt numai câteva din motivele pentru care te confrunți cu coșuri, piele cu aspect tern și alte neplăceri. Iată ce trebuie să faci pentru a te putea făli cu un ten perfect toată vara.

Închide porii. Nu e suficient să faci asta doar în cadrul ritualului matinal sau cel de seară, ci de mai multe ori pe zi, deoarece porii se deschid la căldură. Iar pentru asta ți-ar fi suficientă apa rece de la chiuvetă, cu care să-ți împroști fața ori de câte ori simți că fața ți-e înecată de valuri de transpirație. Sau folosește un spray cu apă termală.

Ia mâinile de pe față. Chiar dacă acestea ar fi curate, tot n-ar trebui să-ți atingi tenul cu ele, deoarece sunt un mijloc de „transport” numai bun pentru sebum și impurități, cu destinația… pori. Folosește șervețele demachiante pentru a-ți absorbi transpirația prin tamponare, și nicidecum prin frecarea feței.

Nu te culca fără să te demachiezi corect. De fapt, fără să îți cureți bine tenul, chiar dacă nu ai fost machiată. Un ten perfect presupune un ritual de curățare zilnică, atât dimineața cât și seara, astfel încât celulele moarte amestecate cu sebum, praf și machiaj să nu contamineze porii deschiși.

Nu te expune la soare. Bacteriile se înmulțesc oricum mai bine la căldură, iar dacă cumva te confrunți cu coșuri, soarele nu le face deloc bine. Vei rămâne cu pete, din cauza că organismul primește un dublu semnal de „atac”, trimițând un exces de melanină pe zona afectată de coș.

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.