Cum sa ai un machiaj perfect de sarbatori

Orice fată COSMO vrea ca machiajul său să arate ca al unei vedete pe covorul roşu, în special la petreceri, unde suntem văzute de multe lume şi unde se fac şi fotografii. Încercăm tot felul de tipuri de machiaj, urmărim tutoriale video, dar la final ceva parcă nu arată bine şi ne mulţumim cu machiajul nostru de zi cu zi.

Ce-ai spune ca anul acesta să arăţi perfect la petrecerile de Crăciun şi Revelion? Indiferent dacă e vorba de petrecerea companiei, de o ieşire în club cu prietenii sau o petrecere liniştită la cineva acasă, machiajul tău va arăta de milioane dacă vei ţine cont de sfaturile noastre.

În primul rând, îţi recomandăm să foloseşti un primer pentru ochi care nu numai că face fardul să reziste mai mult timp, dar face şi culoarea să pară mai pigmentată. De ce am început cu machiajul ochilor? Simplu: dacă începi întâi cu această parte a feţei, poţi curăţa firicelele de fard ce au căzut sub ochi şi aplici fondul de ten abia după, pentru un look mai curat.

Cât despre fondul de ten, este foarte important să alegi o nuanţă cât mai apropiată tenului tău, pe care să o foloseşti şi pe decolteu, dar şi pe urechi, dacă diferenţa de nuanţe este, totuşi, vizibilă.

Şi concealerul trebuie să aibă o nuanţă potrivită. Ai grijă să nu fie prea deschis la culoare, pentru că vei arăta oricum, doar natural nu.

Apoi, ţine cont de o regulă foarte importantă a machiajului: ori pui în evidenţă ochii, ori buzele. Dacă vei exagera cu machiajul nu vei arăta mai bine, ci vei fi asemănată cu… un claun.

Nici genele false nu trebuie să fie prea evidente. Dacă nu ai un concert în seara aceasta pentru care te-ai îmbrăcat extravagant, asemenea lui Lady Gaga, alege nişte gene false cât mai naturale. Nu uita să foloseşti un cleşte pentru gene şi puţin rimel înainte să le aplici pe cele false, apoi încă un strat de rimel pentru mai multă naturaleţe.

Cât despre ruj, ai mare grijă cum îl aplici. Este recomandat să foloseşti şi de această dată primer sau, dacă nu ai, aplică un strat foarte subţire de fond de ten sau corector. În continuare, foloseşte un creion de buze de aceaşi nuantă ca rujul, pentru o rezistenţă mai mare a culorii. La final, acoperă buzele cu un şerveţel şi tamponează uşor peste cu o pensulă cu pudră. 

Un alt lucru care îţi poate strica machiajul sunt sprâncenele prea definite. Nu uita că se poartă sprâncenele cu un look cât mai natural! Chiar şi aşa, ai grijă ce nuanţă de fard foloseşti; multe femei tind să îşi umple sprâncenele cu fard prea închis la culoare. 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.