Cum sa ai manichiura perfecta de sarbatori

Orice fată COSMO vrea să arate bine în fiecare zi a anului, însă la petrecerile de Crăciun şi/sau Revelion ne batem mai mult capul cu aranjatul. Suntem văzute de multă lume, se fac fotografii… cine nu ar vrea să arate ca o vedetă pe covorul roşu?

După ce am ales ţinuta şi machiajul, este timpul să ne facem şi manichiura. Indiferent de modelul ales, vrem ca unghiile noastre să arate perfect cât mai mult timp, astfel că ţi-am pregătit câteva sfaturi foarte folositoare.

Fie că este vorba de petrecerea companiei, de o ieşire în club cu prietenii sau o petrecere liniştită la cineva acasă, manichiura ta va arăta de milioane!

În primul rând, încearcă să nu înmoi unghiile în apă înainte să te apuci de manichiură. La salon, acest lucru se face pentru a înmuia cuticulele, dar poţi la fel de bine să foloseşti un produs destinat acestora. Atunci când înmoi unghiile în apă, reţin apă şi se dilată, deci va părea că nu ai aplicat suficientă ojă.

Tips & tricks pentru manichiura, in functie de forma unghiilor

Pentru început, şterge-ţi unghiile cu puţin oţet. În felul acesta, vei îndepărta orice urmă de sebum sau produs de îngrijire, curăţându-le perfect. Este recomandat să pileşti unghiile în aşa fel încât vârful să aibă aceaşi formă cu cuticula. Astfel, se vor rupe mai greu.

Când unghiile s-au uscat, aplică un base coat. Când aplici ojă, nu te grăbi, pentru a nu atinge şi cuticula. După cum ştii, oja se ia la spălat de pe piele, deci este foarte posibil să ţi se cojească oja în partea de sus a unghiei.

La vârfurile unghiilor, aplică douăî straturi de ojă şi încearcă să duci pensula şi un pic în jos, nu doar pe suprafaţa unghiei. În acest fel, şansele ca oja să sară la vârfuri sunt mai mici.

Dacă vrei ca oja să se usuce mai repede, foloseşte aer rece, nu cald. O altă variantă ar fi să le ţii pentru câteva secunde în apă rece.

La final, aplică un top coat.

Dacă porţi unghii cu gel, ştii cât de urât arată manichiura atunci când unghia începe să crească. Dacă nu ai timp să faci o vizită manichiuristei înainte de petrecere, există o metodă foarte simplă pentru a face unghiile să arate ca şi cum abia ţi le-ai făcut: foloseşte sclipici! Manichiura va arăta ca nouă, iar aspectul ombre cu sclipici nu va trece neobservat.

Acum eşti gata de petrecere!

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.