Cum previi și acoperi eficient cearcănele

Foarte ușor de observat, cearcănele ne deranjează atunci când ne privim în oglindă sau vedem o poză cu noi. COSMO te învață cum să le previi, dar și cum să le acoperi eficient.

Prevenirea cearcănelor

Fă tot posibilul să dormi suficient. Deși orele necesare de somn variază în funcție de persoană, adulții ar trebui în general să doarmă 7-8 ore. Atenție, nu ar trebui să depășești peste 9 ore de somn/noapte! Mai mult, evită să tragi un pui de somn după-amiaza sau să dormi mai mult în weekend pentru „a recupera”.

Citește și: 5 trucuri pentru un somn odihnitor 

Evită consumul de cafea, alcool, tutun, sare și dulciuri. Toate acestea pot duce la apariția sau evidențierea cearcănelor.

Folosește în jurul ochilor o cremă cu vitamina K, dacă ai o dficiență.

Nu freca zona de sub ochi – nici dacă te mănâncă, dar nici când te demachiezi.

Aplică zilnic o cremă cu factor de protecție solară. Expunerea la soare poate creste nivelul de melanină, făcând cearcănele mult mai evidente.

Cum acoperim eficient cearcănele?

Aplică prin tapotare o cremă pentru zona ochilor, pentru a înlesni aplicarea unui corector anticearcăn.

Alege un corector care să poată acoperi bine nuanța vineție a pielii.

Daca ai tenul deschis, caută unul cu tentă roz, iar dacă ai o piele mai închisă, alege un ton de piersică.

Dacă nu ai un corector anti-cearcăn cu aplicator folosește o pensulă pentru a-l aplica mai întai în colțurile interne ale ochilor.
Întinde apoi corectorul în partea inferioară a ochilor, pana la colțurile externe.

După aceea, pune cu vârful degetului inelar un strat fin de corector cu două tonuri mai deschis decât nuanța fondului de ten pe care îl folosești. Întinde-l peste zonele unde ai aplicat anti-cearcănul.

Fixeaza corectorul pe piele cu o pudră mată fină, preferabil cu tentă gălbuie, care va diminua aspectul urmelor întunecate pe piele (e valabil pentru orice nuanță de piele).

Folosește un fard de obraz cremă cu tentă rozalie, recomanda make-up artistul Bobbi Brown. Acesta va distrage atenția de la cearcănele întunecate și va adăuga „sănătate” chipului.

Investește și într-un iluminator, cu care să-ți subliniezi în același timp arcada, trâsând o linie pe sub sprâncene.

Citește și: Remedii pentru cearcăne 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.