Cum revitalizezi parul lipsit de viata

Tratamentele chimice precum decoloratul părului sau permanentul îţi pot lăsa părul tern şi lipsit de strălucire.

Tratament: fă săptămânal un tratament cu aburi pentru a ajuta să se deschidă cuticulele şi să poată acţiona în profunzime balsamul şi masca de păr. După ce şamponezi părul şi îl clăteşti, aplică un balsam de păr gras. Încălzeşte un vas cu apă, udă un prosop în apa fierbinte, stoarce excesul de apă şi apoi pune-l peste părul acoperit de balsam, ca un turban. Lasă-l pe cap timp de 5 minute şi apoi clăteşte părul cu apă călduţă. 

Utilizarea frecventă a fohn-ului şi a ondulatorului îţi va deteriora părul în mod iremediabil, aşa că trebuie să le foloseşti cu măsură.

Tratament: înainte să îţi usuci părul cu fohn-ul, usucă-l şi cu ajutorul unui prosop, fără să îl agresezi prea tare. Aplică apoi un produs de protecţie împotriva căldurii cu Panthenol, care va distribui căldura în mod egal şi va proteja şi revitaliza zonele deja afectate. Foloseşte uscătorul de păr cu aer rece şi ţine-l la o distanţă cât mai mare de păr.

Test: dacă vrei să afli cât de afectat este părul tău, poţi face acest test simplu. Taile câteva fire de păr dintr-o zonă în care nu se observă şi pune-l într-un vas cu apă. Dacă acesta se scufundă rapid înseamnă că părul tău este deshidratat şi lipsit de proteine. Dacă, în schimb, pluteşte, înseamnă că ai părul sănătos.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.