Cum remediezi greșelile de machiaj

De la sprâncene distruse și până la cat-eyes scăpat de sub control, vedeta YouTube Gigi Gorgeous (starul din „Help! My Face si F*cked!” în aplicația celebrei Kylie Jenner) te scoate din impas. 

Gigi Gorgeous machiaj
Gigi Gorgeous @ Instagram

Oops! Machiajul meu „cat-eyes” arată jalnic!

SOLUȚIE. Uniformizează linia trasată pe pleoapă cu un bețișor cu capăt de bumbac înmuiat în demachiant fără ulei, ca să nu-ți strici restul machiajului. Arma secretă a lui Gigi: apa micelară de la Bioderma. Nu îmbiba tare bețișorul, ca să nu ți se scurgă tot machiaj ul; stoarce ușor vata cu degetele.

Oops! Mi-am îngroșat rău sprâncenele, arăt de speriat!

SOLUȚIE. Piaptănă sprâncenele în sens ascendent cu o perie curată, pentru a le estompa. Perii acesteia vor colecta excesul de produs depus pe piele. Poți utiliza o pensulă de machiaj mică, tăiată în unghi, pe care să o cufunzi într-un corector cremos (cum e cel de la MAC), cu care să perfecționezi conturul. Pensula cu două capete de la Anastasia Beverly Hills e numai bună pentru așa ceva.

Oops! Granițele între fond de ten și piele sunt vizibile.

SOLUȚIE. Fie că fondul tău de ten este cu o nuanță mai închis sau a oxidat la aplicarea pe piele (e ceva normal și frecvent), un burețel de machiaj (în formă de ou) umed este un aliat de nădejde, spune Gigi: „Estompează linia vizibilă folosind capătul rotund al buretelui, concentrându-te pe perimetrul feței.”

Oops! Am strănutat când aplicam mascara.

SOLUȚIE. Îndepărtarea urmelor de mascara poate fi un dezastru pentru restul machiajului, așa că, „pentru moment, așteaptă cinci minute pentru ca aceasta să se usuce,” spune Gigi.  Apoi Șterge-o cu un bețișor curat sau folosește un marker de retuș precum cel de la Givenchy.

Oops! Am exagerat cu „strobing-ul” și arăt ca un stroboscop.

SOLUȚIE. Fă-ți contouring, spune Gigi. Aplică o pudră bronzantă (obsesia momentului este cea la Physicians Formula) pe pomeți, pentru  a contracara strălucirea excesivă. Folosește o pensulă specială, redusă ca dimensiuni, pentru a colecta exact atâta pudră câtă își trebuie.

Oops! Am aplicat mult prea mult blush.

SOLUȚIE. Pentru a anula roșeața în exces fără să-ți refaci întreg machiajul, „aplică fond de ten pudră pe obraji, folosind o pensulă stufoasă,” spune Gigi. Preferatul ei: cel de la MAC.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.