Cum recunosti un parfum fals

Iată cum recunoşti un parfum fals în câţiva paşi simpli, pentru a nu te pricopsi cu unul de calitate inferioară.

În primul rând, produsele parfumierilor renumiţi sunt licori fine ce sunt obţinute cu multă trudă, dar şi cu mult talent, motiv pentru care nu sunt deloc ieftine. Un parfum bun conţine esenţa a mii de flori, plus alte ingrediente de origine vegetală sau animală. Şi procesul tehnologic de obţinere a parfumurilor este unul laborios, motiv pentru care preţurile de multe ori piperate au de fapt o justificare.Parfumurile false, în schimb, sunt create doar din ingrediente chimice care încearcă să copieze mirosul original. Unii producători reuşesc acest lucru, însă chiar şi aşa există deosebiri esenţiale între original şi copie. Deci cum recunoaştem un parfum fals?

Bineînţeles, preţul este cel la care trebuie să te uiţi întâi. Există doar două motive pentru care un parfum este ieftin: este ori fals, ori furat. Indiferent care este varianta adevărată, nu este recomandat să îl cumperi.

Apoi, fii atentă la ambalaj. Celofanul de pe cutie trebuie să fie întins perfect şi să nu aibă urme de lipici în exces. Scrisul de pe cutie trebuie să fie identic cu ce de pe cutia originală, iar atât cutia, cât şi sticluţa trebuie să nu fie diferite de ele reale – de multe ori, la parfumurile false, acestea sunt mai mari.

Un alt lucru pe care îl poţi verifica este numărul lotului, care este tipărit sau ştanţat în două locuri: pe cutia de carton şi pe sticluţă. Aceste numere sunt întotdeauna aceleaşi, deci dacă nu coincid, parfumul nu este original.

Apoi, parfumul trebuie să fie limpede. De multe ori, cele false au anumite depuneri care se văd în lumină bună.

De asemenea, mirosul spune tot. Chiar dacă iniţial mirosul pare la fel ca cel original, el nu persistă în timp şi nu trece de la notele de vârf la cele de bază. Notele de vârf sunt primele care se simt când ai pulverizat parfumul. La ceva timp după contactul cu pielea, încep să se simtă notele de mijloc, iar după aproximativ jumătate deoră încep să se facă simţite şi notele de bază, care durează câteva ore bune.

Nu uita să te înscrii la concursul COSMO My Burberry pentru a câştiga un parfum!

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.