Cum putem scăpa de cearcăne?

Să „vindeci” complet cearcănele cu un tratament minune este imposibil, dar poți preveni apariția lor și le poți diminua sau ascunde. Înainte de a cumpăra creme scumpe care promit să te scape de cearcăne în câteva zile, citește informațiile din rândurile următoare.

Care este cauza cearcănelor?

Pentru a putea scăpa de cearcăne, trebuie întâi să identifici cauza lor. Cele mai comune sunt lipsa somnului, consumul de prea multă sare sau o reacție alergică. Uneori, cearcănele sunt ereditare.Nu uita de protecția solară

Ani de expunere la soare neprotejată poate duce la o pigmentare excesivă care se vede prin pielea subțire de sub ochi. Utilizarea produselor cu factor de protecție solară în zona ochilor este foarte importantă dacă nu îți dorești cearcăne.

Produse cosmetice de folosit și de evitat

În afară de produsele cu factor de protecție solară, un serum cu vitaminele B3 sau C poate fi foarte folositor. Pentru un plus de hidratare, alege o cremă de noapte cu acid hialuronic.

Încearcă să eviți produsele cosmetice care pot irita tenul, mai ales dacă ai unul sensibil. Printre acestea se numără cele care conțin alcool sau parfum.

Alege corectorul potrivit

Dacă ai cearcăne, cel mai probabil și tu aplici mult corector în speranța că le vei acoperi, dar nu aceasta e soluția corectă. Alege un produs lichid, hidratant, cu un finish satinat sau mat.

Demachiază-te corect

Atunci când te demachiezi, fă-o cu mișcări foarte delicate și folosind un produs pe bază de ulei sau chiar ulei de măsline.

Citește și: Remedii pentru cearcăne, riduri și pungi sub ochi 

Citește și: Remedii de frumusețe after-party 

 

*articol preluat din Good Housekeeping (autor: Erin Mayer)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.