Cum previi apariția cearcănelor?

Există multe sfaturi legate de cum să ascunzi cearcănele sau cum să scapi de ele, dar mai important este să știi cum să le previi!

Nimeni nu se bucură atunci când are cearcăne, mai ales dacă acestea sunt foarte întunecate și greu de ascuns. Iată ce trebuie să faci pentru a le preveni apariția:

Bea suficientă apă

Dormi puțin, te trezești obosită, bei niște cafea… această băutură te deshidratează, ceea ce poate duce la apariția cearcănelor. Încearcă să renunți la ea și să consumi mai multă apă, iar dacă ai nevoie de un stimulent apelează la ceaiul verde sau negru.

Protejează-te împotriva soarelui

Soarele are efecte negative și asupra tenului, îmbătrânindu-l prematur. Acest lucru nu duce doar la apariția ridurilor, ci și la închiderea culorii de sub ochi. Folosește întotdeauna produse de machiaj cu SPF și nu uita de ochelarii de soare!

Consumă mai puțină sare

Un consum mare de sare accentuează cearcănele și favorizează retenția de apă, deci vei avea ochii umflați. Încearcă să folosești mai puțină sare atunci când gătești!

Menține pielea hidratată

Mai ales după vârsta de 30 de ani, e important să folosești creme puternic hidratante, în special în zona ochilor – aceasta este prima care îmbătrânește.

Demachiază-te delicat

Dacă folosești mișcări prea agresive atunci când te demachiezi, pielea poate fi inflamată și vor apărea cearcăne. Dacă folosești produse waterproof sau te machiezi mult, alege un demachiant pe bază de ulei, este mai eficient. Un produs mai natural și sănătos este, totuși, uleiul de cocos!

Tu te confrunți cu această problemă?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.