Cum poţi avea păr cu volum în 4 paşi

By  | 

Cine nu îşi doreşte un păr mai des? Cheia pentru a obţine volum este o tunsoare perfectă, combinată cu trucuri inteligente de coafat, ce pot transforma chiar subţire într-o coamă bogată.

Cu perie rotund…

1. Usucă

Piaptănă părul spălat, aplică puţină loţiune de fixare şi usucă-l parţial cu fohnul. Dacă părul e prea umed, coafarea durează mai mult.

2. Rulează

Împarte părul în şuviţe nu prea groase. Prinde cu agrafe părul pe care nu îl aranjezi pentru a-l ţine deoparte.

Diametrul periei va determina cât de mult volum poţi obţine.

3. Usucă

Coafarea e mai rapidă când lucrezi cu mai multe perii rotunde deodată. Cât usuci o şuviţă, cea de dinainte poate fi lăsată pe perie să se răcească.

4. Aranjează

La final, periază părul şi dă-i formă folosind o cremă modelatoare sau ceară de păr. Puţin spray va asigura fixarea coafurii şi va conferi strălucire.

Strălucire şi volum: pentru o strălucire deosebită, foloseşte o perie rotundă, având grijă să nu încurci vârfurile când o roteşti. Ajută-te de gravitaţie: apleacă-ţo capul într-o parte sau în faţă, în timp ce foloseşti uscătorul. Pentru a crea volum la rădăcină, usucă bine scalpul înainte de a începe, altfel umezeala firului, iar coafura se va aplatiza ori electriza. Dacă e posibil, lasă peria în păr până se răceşte. Sau prinde cu agrafe ori bigudiuri părul deja uscat cu fohnul.

Cu ondulator…

  1. Aplică

Pune puţină spumă modelatoare sau fixativă pe o perie rară sau pe o perie oarecare şi distribuie uniform de la rădăcină până la vârfuri.

  1. Împarte

Foloseşte un pieptăn de oţel pentru a împărţi părul în şuviţe egale, nu prea mari, de-a lungul unor linii în zigzag. Începe cu şuviţa din faţă.

  1. Înfăşoară

Înfăşoară câte o şuviţă pe ondulator. Ai grijă să nu pliezi vârfurile şi prinde fiecare buclă în creştetul capului pe măsură ce avansezi.

  1. Fixează

Continuă până ai buclat tot părul. Lasă buclele prinse până se răcesc complet – le conferi astfel rezistenţă şi elasticitate.

  1. Finisează

După răcire, scoate clamele cu grijă, periază părul cu o perie de coafat şi desfă uşor buclele cu degetele. Pulverizează puţin spray de păr penru şi mai mult volum.

Sursă: Andre Marten, Coafura perfecta in 10 minute, 50 look-uri pas cu pas

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *