Cum mi-am salvat părul degradat

Eram pe punctul de a mă programa pentru un tuns, când am descoperit că părul degradat chiar poate fi reparat. Și asta într-o singură oră. Sigur te-am făcut curioasă, așa că nu te ai țin în suspans… Ah, da, și poți anula programarea la tuns! 

ce sa faci pentru a avea parul mai desCauze și simptome

Am trecut și eu, ca și tine, prin diverse culori de păr: am început cu roșu ca focul, am încercat negru albăstrui, am trecut prin câteva decolorări, am revenit la negru abanos și am stagnat o lungă perioadă în etapa „brunetă”, apoi am optat pentru ombre, sombre, etc. Ultimele decolorări au pus capac părului meu: uscat, aspru, rebel, cu fire subțiri și casante, culoarea nu prea rezista iar fiecare tentativă de coafat cu aparate pe bază de căldură contribuia la degradarea fostei mele podoabe capilare.

Tratament profesional

Părul degradat, adică aspru, uscat și tern, este o consecință a lipsei keratinei (substanța din care părul este format în proporție de 85%). Atunci când se instalează aceste semne, este clar că părului îi lipsește hrana, care poate fi chiar keratină, disponibilă în diverse concentrații în produse profesionale (în proporții mici și în cele de masă, disponibile în hypermarketuri și alte magazine generaliste). Ți le poți achiziționa pentru acasă, însă te sfătuiesc să te încrezi mai degrabă în experiența unui hair-stylist care să-ți aplice tratamentul „ca la carte”, întrucât majoritatea produselor de acest gen au un protocol anume.

Kava Kava 60 seconds Fluid hair treatment
Kava Kava 60 seconds
Fluid hair treatment

Variante multiple

Tratamentele ce vizează părul degradat au căpătat deja o reputație excelentă, cele mai cunoscute fiind „Botox” (disponibil pe www. BeautyFree.ro) care se face exclusiv în salon, tratamentul brazilian (care are ca scop îndreptarea părului, realizată cu ajutorul keratinei, disponibil tot în saloane) sau tratamentele care conțin atât keratină cât și alte ingrediente cunoscute pentru hrănirea și revitalizarea părului (uleiul de argan, de exemplu).

tratament pentru parul degradat
Hair Botox by Kasmir Keratin

Pregătirea pentru tratament

Înainte de aplicarea tratamentului, părul trebuie să fie perfect curat, de preferință spălat cu un șampon de curățare (trebuie să ai întotdeauna un șampon de acest fel în casă, pentru acele ocazii în care părul tău se îngrașă excesiv; caută pe etichetă cuvântul „clarifying”). Poți folosi și un șampon clasic, dar aplică-l în două rânduri, mai ales dacă nu face multă spumă din prima.

Kasmir Keratin Enriched Shampoo
Kasmir Keratin Enriched Shampoo

Întreținerea rezultatelor

După ce ai beneficiat de un tratament cu keratină, este foarte important să folosești o gamă de îngrijire adecvată, recomandată de hair-stylist. Asta pentru că șampoanele clasice conțin săruri, care pot deposeda părul de keratină, iar rezultatele vor fi vizibile doar pe termen scurt (un tratament cu keratină poare rezista până la șase luni, dacă îl îngrijești corect). O altă condiție ar fi să nu folosești măcar o vreme aparatul pentru îndreptarea părului. Nu în ultimul rând, este important să-ți menții părul hidratat, folosind măști sau serumuri o dată sau de de două ori pe săptămână, în funcție de tipul părului tău (gras sau uscat).

serum pentru parul degradat
Luiza Essence Repair Serum

BONUS! Soluție Ingenioasă

Ai părul foarte rar și-l porți mai mult prins pentru a camufla rădăcinile rare? Cred că știi că elasticele de păr purtate excesiv rup firele de păr, și-n plus, n-ai de ce s-o mai faci, grație unei soluții revoluționare, tot pe bază de keratină, care rezolvă problema părului rar, cu rădăcini „aerisite”. Produsul se numește Hair Max, și este o pudră din microfibre de keratină naturală, încărcate electromagnetic, care odată aplicată pe rădăcini fuzionează natural cu rădăcinile părului și le fac să pară mai dese. Pudra este disponibilă în mai multe nuanțe, astfel încât culoarea părului să nu pună vreo problemă.

Empire Hair Max Hair loss solution
Empire Hair Max Hair loss solution

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.