Îngrijirea părului vopsit acasă

#StaiAcasă, dar asta n-ar trebui să fie un impediment pentru a fi frumoasă. Colorează-ți părul acasă și îngrijește-l corespunzător. Ține cont de câteva sfaturi privind îngrijirea părului vopsit.

Folosește un produs profesional

Sigur că și formulele disponibile în supermarketuri sunt în regulă, însă tu vrei rezultate profesionale. Acestea pot fi obținute cu ajutorul unei formule folosite de profesioniști. Îți poți comanda online (la fel și produsele de îngrijire post-colorare recomandate mai jos) la recomandarea coloristului tău. Acesta îți poate oferi și indicații prețioase despre îngrijirea părului vopsit. Formulele de colorare profesională de ultimă generație au ca obiectiv protejarea sănătății părului. De exemplu, vopseaua Demi-Permanenta Extra-Coverage de la Londa Professional nu miroase a amoniac, acoperă optim firele albe și nu deteriorează structura firului de păr.

Chimicalele pot altera culoarea părului vopsit?

Ok, l-ai vopsit, acum trebuie să-ți adaptezi și ritualul de îngrijire, pentru a te bucura cât mai mult de intensitatea culorii. Cercetătorii au descoperit să sulfații prezenți în multe dintre șampoane  pot altera moleculele de culoare din compoziția firului de păr. Spală-ți părul cu un șampon fără chimicale, precum Sabon Green Rose Low Shampoo, 72 lei, a cărui formulă permite spălarea zilnică. Îngrijirea părului vopsit acasă presupune o atenție sporită, cu formule delicate.

Hidratare înainte de toate

Uneori, e nevoie de o decolorare a părului pentru a obține nuanța dorită – mult mai deschisă decât cea naturală / anterioară. Dar acest proces chimic afectează serios firul de păr. După recolorare, folosește după fiecare spălare un produs de hidratare. Încearcă un balsam cu proprietăți reparatoare pentru îngrijirea părului vopsit precum CHI Royal Treatment Hydrationg Conditioner, 97 lei, cu ulei de trufe.

Masca și balsamul fac cu schimbul

Există tot felul de teorii în materie de îngrijirea părului după spălare. Ba trebuie să folosești și balsam și mască în cadrul aceluiași ritual, ba ai nevoie doar de unul dintre cele două produse, etc. Ei bine, doar părul tău spune adevărul. Imediat după colorare, ar fi bine să le folosești pe ambele, pentru o supradoză de nutrienți. Apoi, le poți alterna, astfel încât să ajungi să folosești masca de 2-3 ori pe săptămână. Și neapărat optează pentru un produs destinat părului colorat. Botanicals Fresh Care de la L’Oreal Paris conține o formulă vegană ce protejează culoarea și activează strălucirea.

Practică stylingul „smart”

Oferă părului tău îngrijire de la A la Z – de la spălare până la coafat, alegând produse îmbogățite cu ingrediente benefice pentru sănătatea sa. În locul unui fixativ ales la întâmplare, poți opta pentru un spray de coafat precum Collistar Special Perfect Hair, Keratin + Hyaluronic Acid fix-active spray, 95 lei, pentru părul deteriorat.

 

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.