Cum iti tapezi corect parul

 

Să îţi tapezi singură părul poate părea uşor, dar este important să o faci corect atât pentru aspect, cât şi pentru sănătatea podoabei capilare. Iată paşii pe care trebuie să îi urmezi:

În primul rând, trebuie să îţi cunoşti bine părul. Dacă îl ai drept, moale, cu firul subţire, aşa cum îl am eu, va fi puţin greu să îţi aranjezi părul imediat cum l-ai spălat, deci te vei chinui mai mult. Este recomandat să îl laşi o zi până îl coafezi în acest mod. De asemenea, ajută să foloseşti şampon pentru volum.Vei avea nevoie de fixativ, un pieptene cu dinţi deşi şi o perie sau un pieptene cu dinţi rari şi agrafe sau elastice de păr.

Apoi, sunt două variante pe care le poţi încerca – ori începi cu partea de sus a părului, ori prinzi această parte şi începi cu partea de dedesubt. În fiecare dintre cazuri, trebuie să ridici şuviţă cu şuviţă şi să tapezi părul la rădăcină, după care să dai cu fixativ.

Părul tău va sta acum foarte umflat, chiar dacă tu nu vrei ca acesta să fie rezultatul final. Ideea e ca în momentul când lucrezi cu el să fie cât mai tapat, pentru a se aranja exact cum trebuie puţin mai târziu. Ai grijă să îl tapezi la fel peste tot, pentru a nu avea bucăţi de păr mai umflate într-o parte a capului. Nu uita să aplici fixativ la fiecare suviţă pe care ai terminat-o.

După ce ai terminat, aranjează puţin părul cu mâinile, apoi netezeşte-l cu pieptenele cu dinţi rari sau peria. Nu este nevoie să piepteni bine părul, ci doar să atingi uşor stratul superior pentru a avea un aspect frumos. Bineînţeles, nu uita să mai aplici fixativ şi când ai terminat!

Bun, ai terminat cu coafatul, arăţi minunat, dar… cum îţi vei descurca părul? Şi acest aspect este foarte important, pentru că nu vrei să îl strici, mai ales dacă îl tapezi des! Vei avea nevoie din nou de perie sau de un pieptene cu peri rari – începe prin a pieptăna părul la vârfuri, apoi urcă până ajungi sus.

Ai grijă cum te piepteni pentru a nu îţi rupe prea mult păr. Cu puţin spray pentru descurcare şi puţină răbdare, vei reuşi. Când ai terminat, spală-te pe cap şi aplică balsam de păr. Asta e tot!

Tu obişnuieşti să îţi tapezi părul?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.