Cum iti tai varfurile singura

Știi că trebuie să faci asta o dată la trei luni, dar te apucă anul fără să-ți tai vârfurile, fie ele și tocite. Iată cum poți să faci asta acasă…

Se spune că stimulează creșterea părului, ceea ce nu-i chiar logic, însă are legătură cu lungimea, în sensul că neavând vârfurile tocite ori despicate, părul are o creștere normală, deci se lungește.
Pentru a purcede la reîmprospătarea vârfurilor, mai întâi trebuie să-l îndrepți, aplicând un serum de protecție înainte să îl întinzi cu placa. Apoi… e simplu!Pasul 1
Fă-ți o cărare pe mijloc, până la ceafă, astfel încât să obții două secțiuni egale. Adu-le pe ambele peste umeri, lăsând ceafa descoperită.
COS100112_100
Pasul 2
În același mod, separă una dintre jumătăți în două părți egale, apoi răsucește una de la bază până la vârfuri.
COS100112_100
Pasul 3
Ține șuvița răsucită, apoi glisează cu degetul mare și arătătorul mâinii opuse celei cu care ții întins, în sensul invers creșterii. Astfel, vârfurile tocite și despicate vor ieși din șuvița răsucită.
COS100112_100
Pasul 4
Cu o foarfecă pentru tuns (neapărat una specială, cele normal contribuie la „ciobirea” cuticulei = tocirea vârfului), taie capetele despicate și repetă tehnica și pentru celelalte trei sferturi din păr.
COS100112_100
La final, aplică un balsam pentru îngrijirea vârfurilor, pe care apoi să-l folosești zilnic (nu trebuie să clătești după aplicare), ca să previi apariția de noi vârfuri despicate ori tocite.

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise