Cum îți repari pielea înainte de începerea iernii

Chiar dacă încă ne bucurăm de o vreme frumoasă, nu lăsa iarna să te ia prin surprindere! Află ce trebuie să faci acum pentru ca tenul tău să arate perfect în tot sezonul rece.

Peeling

Ai nevoie de o curățare mai profundă a pielii, pentru a scăpa de pielea moartă cauzată de expunerea la soare. Poți face asta chiar la tine acasă, folosind un tratament pe bază de acid care nu a usca pielea. Dacă ai acnee, alege un produs care conține acid salicilic. Pentru tratamentele profesionale alege microdermabraziunea, care nu doar că exfoliază, ci și curăță porii și hidratează pielea. Aest tip de tratament îți va face pielea să se cojească puțin și să se înroșească, dar efectele dispar de la sine în 72 de ore, decie recomandat să îl faci spre finalul săptămânii.

Citește și: Sfaturi anti-aging. Cifrele de care să ții cont

Retinol

După 3-6 săptămâni de expunere limitată la soare și după ce ai terminat cu peeling-ul, e nevoie să „repari” pielea. De data aceasta, vom apela la retinol, care nu mai este în prezent atât de agresiv cu pielea. Acesta promovează o nouă creștere a celulelor și inhibă distrugerea colagenului, fiind un produs ideal pentru a-ți menține pielea tânără cât mai mult timp. Însă nu te aștepta la rezultate peste noapte, pentrucă acestea vor apărea în apriximativ 12 săptămâni.

Citește și: În ce ordine se aplică produsele de îngrijire și machiaj? 

Lasere

Laserele au multiple beneficii pentru piele și există mai multe tipuri, deci va trebui să îl alegi pe cel potrivit ție. Tratamentele moderne cu laser pot fi efectuate o dată la câteva luni pentru a menține sănătatea pielii și pentru a promova producția de colagen. Acest lucru încetinește cu adevărat apariția semnelor îmbătrânirii.

Atenție! De fiecare dată când vrei să apelezi la un tratament cosmetic trebuie să găsești o clinică bună, deci fă puțină documentare înainte.

 

*articol preluat din Harper’s Bazaar

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.