Cum iti pregatesti picioarele pentru balerini si sandale

Programare la pedichiură? Nici vorbă, te descurci şi singură! Un ritual de cosmetizare a picioarelor poate fi considerat reuşit doar dacă te bucuri de rezultat cel puţin 4-5 zile, nu doar imediat după! Iată paşii pe care trebuie să-i parcurgi pentru picioare frumoase şi… uşoare!

1. Periaj uscat.

O faci pentru a-ţi pregăti pielea pentru exfolierea de la duş, însă niciodată pentru călcâie. Foloseşte piatra ponce, o pilă (manuală sau electrică) ori o perie aspră pentru a-ţi freca viguros tălpile, astfel încât să scapi de primul strat (cel mai deshidratat) de celule moarte şi bătături uscate.

2. Baie cu sare.

Înmoaie-ţi picioarele în apă caldă cu sare (de baie sau de masă, grunjoasă)  şi ulei esenţial de mentă. Dacă ai un aparat care face şi masaj la tălpi, cu atât mai bine, deoarece stimularea circulaţiei sîngelui va ajuta pielea să se regenereze mai rapid după pedichiură.

3. Pileşte, pileşte, pileşte!

Foloseşte o pilă mai aspră pentru a îndepărta restul de celule moarte, acum umezite şi uşor de curăţat! Nu folosi lama pentru călcâie; nu numai că te poţi tăia grav, dar se pare că operaţiunea de răzuire a călcâielor ar stimula formarea surplusului de celule moarte şi bătături pe călcâie.

4. Finisaj obligatoriu.

Folosirea pietrei ponce sau a pilei aspre lasă în urmă bucăţi minuscule de piele, care apoi ar favoriza descumarea tălpilor, iar pielea ar căpăta un aspect inestetic. Cu o pilă mai fină, finisează suprafaţa pielii cu mişcări circulare. Apoi, dacă te pregăteşti să-ţi lăcuieşti şi unghiile, împinge cuticulele (fereşte-te să le tai, ca să nu le stimulezi creşterea dezordonată) în sensul invers creşterii lor, aplică lacul şi aşteaptă să se usuce.

5. Hidratare şi odihnă.

Hrănirea şi „sigilarea” pielii proaspete este cel mai important pas al ritualului. Foloseşte o cremă grasă pentru picioare sau unguent de gălbenele şi pune-ţi şosete de bumbac, astfel încât să ajuti crema să pătrundă profund în piele. Nu în ultimul rând, ai grijă să îţi odihneşti picoarele la o înălţime mai mare decât bazinul, astfel încât să eviţi umflarea lor!

Gata, eşti pregătită să încalţi sandalele şi balerinii preferaţi fără grijă!

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.