Cum iti poti ondula parul… fara ondulator

Un păr ondulat şi bogat este un vis pe care multe femei cu părul drept îl au. Însă ondulatorul îţi degradează părul în timp, iar multe persoane (inclusiv eu) nu reuşesc să mânuiască acest instrument pentru a obţine look-ul dorit. În plus, uneori nu avem nici timp să o facem. Deci… ce-i de făcut? 

Ei bine, există şi metode pentru care nu ai nevoie de ondulator (nici de bigudiuri), ci doar de puţină îndemânare… şi ceară de păr şi fixativ.Trucuri pentru par cu mai mult volum

Pentru început, e bine să ai părul proaspăt spălat, poate chiar încă puţin umed. Împarte părul în mai multe secţiuni (cu cât acestea vor fi mai mici, cu atât părul mai fi mai ondulat). Piaptănă bine fiecare suviţă, apoi aplică puţină ceară de păr – ai grijă să nu exagerezi, pentru a nu-ţi încărca părul cu prea mult produs. Răsuceşte cu grijă suviţa şi strânge-o în coc, apoi fixeaz-o cu agrafe de păr. Treci apoi la următoarea până când ai tot capul plin de mini-cocuri.

Dacă vrei ca onduleurile să fie foarte strânse, poţi ţine cocurile peste noapte. Dacă vrei să fie mai lejere, în schimb, le poţi ţine şi mai puţin. Încearcă mai multe variante pentru a afla care este cea care crează look-ul dorit de tine.

Cum iti tapezi corect parul

Vei arăta puţin ciudat când vei desface cocurile, dar acest lucru se va rezolva imediat. Trece-ţi mâna prin păr de câteva ori pentru a desface suviţele. Îţi recomandăm să eviţi o perie de păr, pentru că onduleurile se pot strica puţin.

La final, foloseşte fixativ.

După cum vezi, este foarte simplu să îţi ondulezi părul fără ajutorul unui ondulator. Mai mult, vei obţine rezultate grozave fără să îţi deteriorezi părul.

Mai jos poţi viziona un tutorial video foarte reuşit care îţi va explica mai pe larg paşii ce trebuie făcuţi.

Tu ţi-ai ondulat vreodată părul în acest fel? Ce alte medote mai cunoşti?

2 comentarii

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.