Cum iti porti parul daca esti creata… din nastere

Ai părul ondulat de la natură şi-l porţi doar legat în coadă sau, cel mult, îţi defineşti buclele şi gata! De ce n-ai îndrăzni mai mult! Te provocăm să încerci un stil diferit în fiecare zi a săptămânii!

LUNI: Cocul „gogoaşă”

Cumpără un burete mediu pentru coc şi două elastice de culoarea părului. După ce îţi speli părul, aşteaptă să se usuce pe jumătate, apoi aplică un ulei sau un balsam de descurcare (fără clătire) şi descurcă-l cu un pieptene cu dinţi rari, apoi usucă-l normal. Prinde-ţi părul la ceafă sau în creştet,  strecoară coada prin burete şi apoi trage părul peste el, astfel încât să-l acoperi. Netezeşte bine, pune al doilea elastic peste bază şi răsuceşte părul rămas (aplică puţin fixativ) în jurul cocului.

MARŢI: Coada buclată

Spală-ţi părul în ajun, usucă-l pe jumătate şi apoi aplică un basalm fără clătire, descurcă-l  şi aşteaptă un sfert de oră să usuce încă puţin. Răsuceşte-ţi apoi părul într-un coc în creştet şi dormi cu el peste noapte. Dimineaţă, desfă-ţi părul, perie-l şi prinde-l într-o coadă ridicată (dar nu în creştet) şi fixează-l cu un spray flexibil pentru coafat.

MIERCURI: Spic lejer

Aplică pe păr spumă din belşug şi împleteşte-l apoi în spic începând de la jumătatea distanţei între creştet şi ceafă, dar nu trage de şuviţele pe care le aduci în împletitură, ci răsuceşte-le de câteva ori înainte să le integrezi în spic!

JOI: Retro

Foloseşte o bentiţă elastică pentru a-ţi coafa părul în mai puţin de un minut. Aşeaz-o peste frunte şi părul dat pe spate şi începe să răsuceşti cîte o şuviţă (împarte părul în 4-6 secţiuni)  în jurul bentiţei, la spate.

VINERI: Coadă de… sirenă pe-o parte

Perie-ţi părul şi aplică un produs împotriva firelor rebele, apoi adu-l pe tot pe un umăr şi începe să-l împleteşti în două (https://www.cosmopolitan.robeauty/beauty-book/super-trend-coada-de-sirena-1756073 ). Metoda e super simplă: trebuie doar să împarţi totul pe din două, pentru a apoi să încrucişezi câte o şuviţă subţire din spatele fiecăreia dintre cele două secţiuni.

SÂMBĂTĂ: Bucle pe jumătate

Îndreaptă-ţi părul doar pe partea de sus, până în dreptul maxilarului, apoi buclează-ţi doar vârfurile. Avantajul unui păr creţ este că se modelează uşor, deci nu-ţi va lua prea mult! Nu uita de loţiunea de protecţie împotriva căldurii, dacă foloseşti ondulatorul, părul creţ e şi aşa destul de predispus la uscare.

DUMINICĂ: „Au naturel”

După atâtea zile în care aproape ai uitat că ai părul creţ, e timpul să-l laşi să se exprime, nu crezi? Poartă-l aşa cum e el, folosind doar un produs de definire! Nu stă cum trebuie? Atunci e clar… ai nevoie de o tunsoare nouă, specială pentru părul tău!

Tu cum îţi coafezi parul creţ?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.