Cum iti menii curata trusa de machiaj

Bacteriile își fac loc cu ușurință în trusa de machiaj, dacă nu întreții corect produsele și accesoriile folosite zilnic. Iată cum menții produsele în deplină siguranță.

 

Accesoriile de machiaj. Tot ce-ți atinge fața trebuie să fie perfect curat, iar pensulele și bureții de machiaj, îmbibate inițial cu produsele de machiaj, colectând apoi sebum de pe față, pudră, praf și alte impurități, pot deveni o sursă pentru coșuri, iritații sau alte neplăceri. Procură-ți din parfumerii un detergent special pentru curățarea accesoriilor și folosește-l pentru a-ți igieniza accesoriile o dată pe săptămână. Ar fi ideal să ai mai multe pensule din același tip, pentru a putea folosi un curată la fiecare machiaj, pentru ca apoi să le speli pe toate.

Fardurile compacte. Fie că vorbim de fardurile de pleoape, blush-uri sau pudre, ori o trusa de machiaj ce le include pe toate, acestea pot fi contaminate din cauza accesoriilor necurățate. Totodată, dacă ai tenul gras, este posibil ca sebumul să ajungă să modifice formula fardului. Dacă vezi că suprafața fardului devine lucioasă și abia se mai poate colecta pe pensulă ori burețel, toarnă puțin alcool, răzuie stratul de la suprafață și apoi lasă recipientul ori trusa de machiaj deschisă peste noapte. Același tratament poate fi administrat și unui fard spart (și tu le mai scapi pe jos, nu-i așa?), pe care să îl presezi cu o linguriță și să lași alcoolul să se avapore peste noapte.

Alte produse din trusa de machiaj. Te-ai gândit vreodată că rujul, creionul sau mascara ta pot fi contaminate cu bacterii ce se pot activa la un moment dat? Totodată, trebuie să ai grijă ca de fiecare dată când te confrunți cu o infecție oculară ori la nivelul gurii, să-ți igienizezi sau chiar să schimbi produsele cu care ai atins zona afectată. Tot din acest motiv este bine să nu împrumuți altora trusa de machiaj și să nu testezi niciodată mostrele din magazine direct pe față. Tot ce trebuie să faci, în cazul creionului, este să îl ascuți. Din ruj poți tăia ușor rondele, cu un cuțit subțire, dacă vrei să elimini posibilitatea unei infecții. Cât despre mascara, aceasta trebuie schimbată oricum la fiecare trei luni.

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.