Cum iti ingrijesti parul vopsit

Părul vopsit are nevoie de mult mai multă atenţie, deoarece produsele chimice pentru colorare îl agresează, uscându-l şi subţiindu-l. Ca şi cum nu era destulă bătaie de cap, culoarea nu rezistă dacă nu faci puţin efort s-o menţii astfel…

 

Nu-l vopsi… pe curat

Imediat după spălarea părului, scalpul rămâne curat, însă deposedarea de sebum are un dezavantaj major: scalpul nu mai este protejat de substanţele chimice şi poate reacţiona printr-o iritaţie spontană. Vei fi nevoită să îndepărtezi formula din păr mai repede decât era prevăzut în prospect, iar culoarea nu va ieşi la fel de intensă.

 

Foloseşte balsam, nu şampon

E o regulă mai nouă, pe cât de ciudat, pe atât de eficientă, spun experţii. Până nu de mult, ni se spunea că balsamul ar decolora părul vopsit, însă mai nou se recomandă evitarea şamponului, fie el şi dedicat părului colorat chimic, la primele 2-3 spălări, pentru ca pigmentul să se fixeze mai bine în cuticulă, şi aplicarea balsamului (din gama de produse pentru păr vopsit) după fiecare spălare, pentru a hidrata firul de păr. 

 

Setează temperaturi mici

Că e vorba de apa cu care-l speli sau aparatele de styling, părul trebuie tratat cu… răceală. Spală-ţi părul cu apă caldă (căldura apei dizolvă mai uşor grăsimile) dar clăteşte-l cu pă rece, pentru a închide cuticula, iar părul, şi implicat culoarea, să strălucească. Şi căldura uscătorului sau plăcii decolorează părul vopsit; ar fi mai bine să te rezumi la coafatul la cald numai în ocazii speciale. Nici  căldura soarelui nu e benefică părului vopsit, caută să-l protejeazi aplicând un spray protector fără clătire şi poartă accesorii pe cap (pălării, eşarfe, etc.)

 

Combate provocările de sezon

Clorul din apa piscinelor, apa sărată de mare şi produsele de coafat pe bază de alcool (combinat cu expunerea solară) decolorează părul vopsit. Asigură-te că le elimini din păr cât mai curând posibil (făcând duş imedait după scăldat sau în ziua în care ţi-ai coafat părul şi l-ai împroşcat cu fixativ), şi apoi foloseşte o mască pentru păr vopsit.

 

Dacă te gândeai să-ţi vopseşti părul într-o nuanţă „tare”, probabil toată lumea te-a avertizat că se va „duce” peste vară! Încearcă sfaturile noastre şi le vei demonstra contrariul!

 

 

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.