Cum iti ingrijesti parul toamna

Este important să ai grijă de părul tău pe tot parcursul anului, însă odată cu venirea toamnei e nevoie de ceva în plus. Stai liniştită, nu este nevoie de prea mult efort!

Tunde-te

Toamna este momentul potrivit pentru a programa o tunsoare. Chiar dacă vrei să ai părul lung, este important să tunzi măcar vârfurile din când în când. Expunerea la razele ultraviolete, clorul din piscină şi părul prins des în coadă nu sunt prietenii cei mai buni ai unei podoabe capilare sănătoase. Acestea fiind spuse, pune mâna pe telefon şi fă-ţi o programare la coafor!Foloseşte un şampon clarifiant

Un şampon clarifiant bun poate face minuni pentru părul tău! Se foloseşte ca un şampon obişnuit, însă curăţă în profunzime părul încărcat de produse de styling, dar şi de praf sau alte impurităţi. Astfel, părul tău va redeveni mai curat şi sănătos.

Foloseşte un tratament cu proteine

Vara îţi poate face părul să piardă din proteine, să aibă vârfuri despicate şi să devină mai fragil. După ce te-ai tuns, este recomandat să îţi cumperi un tratament cu proteine care îţi va repara părul şi va preveni deteriorarea acestuia. Ai grijă, totuşi, cât de des foloseşti acest tratament, nu trebuie să exagerezi! O dată pe săptămână este destul. De asemenea, încearcă să ai grijă şi la alimentaţie.

Foloseşte balsam de păr

Cu toate că acest sfat apare în aproape toate articolele despre îngrijirea părului, există încă multe femei care nu folosesc balsam de păr. Din păcate, aceasta este o greşeală foarte mare, în special în lunile răcoroase. Acest produs îţi hidratează părul, îl face mai moale şi mai strălucitor şi nu este nevoie decât să îl ţii câteva minute până îl clăteşti.

Evită fularele şi jachetele din lână

Lâna este vinovată de deteriorarea mai rapidă a părului tău, deci încearcă să eviţi acest material. Când părul se freacă de fular sau gulerul hainei, firele se rup mult mai repede decât dacă ai purta alt material. În plus, vei avea nevoie de mai multă hidratare.

Tu cât de bine îţi îngrijeşti părul toamna?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.