Cum iti ingrijesti decolteul… din spate

E încă vară și tare ți-ar plăcea să porți o rochie cu spate dezgolit, însă pielea nu arată atât de bine încât să-ți permiți o expunere mare. Iată ce ai de făcut…

Dacă în alte sezoane n-ai probleme ( și oricum, nici nu s-ar vedea sub cele câteva straturi de haine), anotimpul cald este o perioadă favorabilă apariției coșurilor pe spate, situație întreținută și prin accesul greu la zona respectivă și implicit neglijarea pielii. În combinație cu soarele – care… nu, nu le vindecă, așa cum se spune în popor, ci le prelungește viața hrănindu-le cu extra-sebum – acestea sfârșesc prin a deveni pete foarte întunecate pe piele, împiedicându-te să îți dezgolești spatele.Perie cu… prelungitor
Peria cu coadă lungă este un bun înlocuitor pentru mâna aprigă a iubitului tău, atunci când îl chemi să te spele pe spate, și o poți folosi oricând, chiar la fiecare duș, deoarece porii de pe spate sunt uriași în comparație cu alții și rămân mai tot timpul deschiși, din cauza căldurii. Începe-ți de fiecare dată ritualul cu un periaj pe uscat al spatelui înainte de baie, apoi folosește din nou peria la duș, în combinație cu produsul pentru spălat / exfoliere, având astfel acces facil la centrul spatelui, unde mâinile tale nu ajung. Masajul va ajuta și pielea să se regenereze mai repede.

Tratament pentru spate
Dacă nu ai investit într-un produs de corp cu acid salicilic, soluția de curățare pentru ten acneic, pe bază de AHA (acizi alfa-hidroxizi) este potrivită pentru a veni de hac coșurilor de pe spate. Totodată, poți prepara tratamente-mască pentru a preveni instalarea coșurilor, folosind argilă, banane, oțet de mere, bicarbonat, lămâie, etc. Totuși, dacă te confrunți cu o erupție foarte mare de coșuri, ar fi bine să ceri ajutorul unui dermatolog.

Nu te feri de ulei
Deși coșurile de pe spate se hrănesc în special cu grăsime (e drept, amestecată cu transpirație, murdărie, reziduri de produse, etc.) aplicarea unui ulei este benefică, acesta din urmă având puterea de a dizolva sebumul (nu uita că îl poți folosi ca demachiant), aducând pielea la un nivel optim de hidratare.

Ai uitat de protecția solară
Cicatricile coșurilor lasă urme închise pe piele (din cauza keratinei folosite în procesul de vindecare), iar expunerea la soare le poate face și mai întunecate. Dacă pentru a preveni unele noi va trebuie să reduci timpul petrecut la plajă fără a aplica o cremă cu SPF, pentru petele de care ai senzația că nu mai scapi va trebui să faci un tratament profesional de depigmentare, la salonul de înfrumusețare (însă va trebui să mai aștepți până la toamnă).

CITEȘTE ȘI: DECOLTEU DE ZEIȚĂ

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise