Cum iti faci un fixativ DIY

Din ce în ce mai multe persoane renunţă la produsele cosmetice şi de îngrijire din comerţ, devenind conştiente de efectele negative ale multora dintre ele. Unul dintre produsele folosite de mai toate femeile este fixativul, aşa că am căutat şi testat pentru tine două reţete foarte simple, dar şi eficiente.

Fixativ cu zahăr

Ingrediente1 lingură de zahăr

1 cană de apă fierbinte

1 lingură de vodkă

2-3 picături de ulei esenţial (opţional)

Mod de preparare

Pentru început, dizolvă bine zahărul în apă. Adaugă vodka, apoi lasă amestecul la răcit. Când e gata, poţi adăuga uleiul tău esenţial preferat, apoi poţi turna amestecul într-o sticluţă cu pulverizator.

5 super-trucuri pentru par sanatos

Dacă doreşti ca fixativul să fie mai puternic, nu trebuie decât să adaugi mai mult zahăr. Încearcă mai multe variante şi descoperă care este cea care funcţionează cel mai bine pentru tine! Totuşi, nu folosi tone de zahăr, pentru că rezultatul nu va fi cel dorit.

Fixativ cu lămâie

Ingrediente

1 lămâie

1 cană de apă

2 linguri de vodkă

Mod de preparare

Începe prin a tăia lămâia în bucăţi, apoi pune-o într-o crăticioară cu o cană de apă. Pune-o pe aragaz până fierbe, apoi mai las-o la foc mic 15-20 de minute, până când lămâia s-a înmuiat.

Solutii de frumusete cand esti in criza de timp

COSMO tip: Dacă ai părul uscat, foloseşte portocală în loc de lămâie.

Strecoară apoi conţinutul şi lasă-l la răcit. Amestecă cu 2 linguri de vodkă, apoi toarnă-l într-o sticluţă cu pulverizator.

Este recomandat ca ambele fixative să fie ţinute într-un loc răcoros, ferit de lumină. De asemenea, îţi sugerăm să foloseşti vodkă de calitate – aceasta nu are miros.

Fixativele DIY nu conţin substanţe chimice care pot produce alergii ale pielii, iritaţii, tulburări hormonale, hipotensiune sau dificultăţi de respiraţie şi sunt mult mai ieftine. 

Aceste fixative te vor ajuta să îţi păstrezi coafura intactă, dar nu îţi vor îmbâcsi părul atât de mult, iar acesta nu va avea un aspect rigid. În plus, poţi alege chiar tu cum vrei să miroasă.

Ce spui, vei încerca şi tu aceste reţete?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.