Cum îți faci buzele în funcție de textura rujului

Nuanța este importantă, însă textura rujului face diferența. Iată ce trebuie să știi atunci când îți alegi rujul și… de ce trebuie să ai măcar unul din fiecare!

 

MATĂ

Textura Culoare suprasaturată și opacă. Rujurile mate nu mai vin doar în formula clasică, de baton. Formulele dense sunt disponibile și în recipiente cu aplicator, putând fi lesne întinse pe buze, cu extra-precizie și în doza dorită.

textura rujului
Celine

Aplicarea Este important să-ți pregătești buzele înainte de aplicarea rujului, mai ales când folosești unul mat. Exfoliază-le intens și apoi hidratează-le cu un balsam cremos, pe care să-l îndepărtezi înainte să aplici rujul.

Întreținerea: Ușoară. Fiind extra-saturate și foarte compacte, rujurile mate acoperă optim buzele și oferă un plus de rezistență. Se spune despre ele că ar usca buzele, din cauza texturii lor concentrate, însă nu toate sunt așa.

 

CREMOASĂ

Textura Formulele cremoase conțin ingrediente menite să hidrateze buzele, oferind grade diferite de acoperire și culoare. Sunt ideale pentru a fi purtate zi de zi, și ca formă de protecție împotriva uscării buzelor.

textura rujului
Richmond

Aplicarea Folosește o pensulă pentru buze ca să aplici culoarea cu precizie pe buze, și nu uita de creionul contur de aceeași culoare cu rujul — acesta împiedică întinderea rujului peste margini.

Întreținerea: Medie. Rujul trebuie împrospătat din oră in oră. Dacă ai buzele extrem de uscate, nu te baza pe ruj pentru a le hidrata. Înlătură în prealabil scuamele cu un amestec de ulei de măsline și zahăr, apoi hidratează-le.

 

LĂCUITĂ

Textura Formule adesea transparente, care reflectă lumina, dar care nu sunt neapărat și sărac saturate. Așadar poți alege un astfel de ruj, dacă nu vrei să obții același efect în doi pași (ruj și gloss).

textura rujului
DKNY

Aplicarea Dacă vrei o culoare intensă și lucioasă, folosește un pigment (poate fi și un ruj mat, de aceeași culoare cu cel lucios). Sau, ca să nu-i denaturezi culoarea, tamponează-ți buzele cu fond de ten înainte.

Întreținerea: Medie. Texturile lăcuite sunt cam pretențioase și tind să se întindă, deci trebuie să îți asumi mersul la oglindă în repetate rânduri, în special dacă mănânci, sorbi din pahar sau te lași… sărutată.

 

Citește mai multe despre rujuri în ediția de februarie a revistei Cosmopolitan.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.