Cum iti cureti accesoriile de frumusete

 

Pensulele de machiaj, bureţeii pentru fond de ten şi periile pentru păr pot fi sursa eşecurilor cu care te confrunţi în materie de frumuseţe, dacă nu le întreţii corespunzător. Îţi spunem cum să procedezi.

Accesoriile cu care îţi aplici machiajul colectează, în afară de rezidurile de produse, celule moarte, sebum, bacterii şi murdărie (praf, transpiraţie), iar faptul că formula, textura şi aspectul final al produsului aplicat sunt alterate… e cea mai mică problemă; coşurile, acneea, iritaţiile sunt deseori o consecinţă a aplicării machiajului cu accesorii murdare. Şi periile pentru păr acumulează o groază de grăsime, reziduri de produse de styling, murdărie şi piele uscată de pe scalp. Iată de ce părul tău nu străluceşte niciodată aşa cum se întâmplă după ce te usuci sau îl îndrepţi la salon. E valabil şi pentru gadget-urile de coafat, a căror căldură înrăutăţeşte şi mai mult situaţia, tranformând-le în adevăraţi inamici ai sănătăţii părului. 
 

Soluţia ideală

Makeup-artiştii folosesc produse speciale pentru curăţarea pensulelor, însă ei sunt obligaţi să facă asta din cauza frecvenţei mari a utilizării accesoriilor; uneori este nevoie să o facă pe loc, în timpul machiajului, pentru a le putea refolosi imediat. Tu poţi să o faci cel puţin o dată pe sptămână, dacă nu în fiecare seară (pentru a le da răgaz să se usuce până în zori). Cât despre soluţia de curăţare, dacă nu vrei să cumperi una specială, poţi folosi ce ai prin casă. De exemplu:

– Săpun. E nevoie de ceva mai puternic pentru a înmuia fondul de ten acumulat în pensula pentru fond de ten ori cea pentru corector. Foloseşte săpun solid pentru a putea spăla uşor pensulele („pictând” săpunul cu mişcări repetate). Apoi stoarce pensulele delicat, ca să nu le smulgi perii, până ce apa care curge din ele rămâne curată.

– Şampon delicat. Ideal e cel pentru copii, mult mai delicat cu părul, dar merge şi unul clasic. Îl poţi folosi pentru a spăla pămătuful pentru pudră şi alte pensule stufoase.

– Loţiune micelară. Este soluţia optimă, întrucât apa micelară poate dizolva machiajul instantaneu – pune într-un pahar loţiune cât să poţi cufunda complet perii pensulelor şi lasă-le 15 minute la înmuiat, apoi clăteşte-le bine.

– Demachiant pentru ochi (waterproof). Vei avea nevoie de el pentru a curăţa pensulele subţiri, folosite pentru a aplica fard cremă, tuş lichid sau alte produse rezistente la apă.

– Ulei de măsline sau de migdale. Se descurcă admirabil în a dizolva urmele de tuş, mascara, fard cremă, lăsând pensulele moi şi fine; clăteşte-le bine (după ce le speli cu şampon) după ce le cureţi cu ulei.

Maşina de spălat

Bureţeii pentru fond de ten sau pudră se curăţă foarte greu spălaţi de mână. Însă îi poţi spăla la maşină, setând programul pentru lenjerie intimă sau mătase, folosind foarte puţin detergent (lichid, ideal ar fi să ai unul pentru bebeluşi). La fel poţi proceda şi în cazul accesoriilor pentru corp – buretele, mănuşa exfoliantă, lufa, etc.

Accesoriile pentru păr

Se recomandă igienizarea periilor şi pieptenilor în fiecare săptămână, sau chiar mai des, dacă foloseşti frecvent produse pentru coafat sau ai părul gras. Iată cum trebuie să le cureţi:

1.Foloseşte o croşetă sau coada unui pieptene pentru a scoate părul captiv între ţepii periei.

2.Umple chiuveta pe jumătate cu apă caldă şi pune şampon – cam cât încape în podul palmei, apoi cufundă periile şi pieptenii de plastic şi lasă-le jumătate de oră. Pentru periile de lemn, evită să le cufunzi în apă cu partea lemnoasă, încearcă să expui doar perii la umiditate.

3.Curăţă bine rezidurile de pe perii şi piepteni cu o perie de baie (cea pentru unghii e foarte bună, dar ar fi bine să ai una specială doar pentru accesorii).

4.Clăteşte-le pe toate cu apă rece şi lasă-le la uscat pe un prosop.

Gadgeturi curate

Poate că uscătorul nu are nevoie să fie curăţat (cu excepţia extensiilor care ating capul, precum cel pentru volum), însă peria rotativă, ondulatorul şi placa pentru întins părul sunt pline de reziduri, sebum, etc., care mai sunt şi „prăjite” la 200 de grade, depunându-se apoi pe păr. Pentru peria rotativă poţi aplica aproximativ acelaşi ritual ca în cazul periilor clasice (dar numai dacă periile sunt detaşabile şi le  ataşezi după uscarea completă), iar pentru ondulator şi placă, cea mai bună soluţie este apa caldă în care ai dizolvat bicarbonat de sodiu. Şterge-le cu acest amestec şi apoi cu un prosop umezit doar cu apă. Lasă-le să se usuce câteva ore înainte de a le refolosi!

 

O trusă curată înseamnă, în primul rând, un ritual de frumuseţe sănătos; curăţă temeinic accesoriile şi vei avea parte de rezultate mult mai bune, atât pe piele, cât şi în păr!

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.