Cum iti conturezi pometii in 3 pasi simpli

Obrajii corect conturaţi pot transforma un look obişnuit într-unul fabulos; iată cum poţi folosi pudra bronzantă, blush-ul şi pudra de finisare sau iluminatoare pentru a-ţi sculpta pomeţii în câteva secunde!

1. Pudra de contur / bronzantă

Expertul Tim Quinn, makeup artist Armani Beauty, ne învaţă un super-truc pentru a contura corect obrajii. Poţi folosi o pudră mată, pentru contur, ori o pudră bronzantă (fără irizaţii, pentru un aspect cât mai natural – la urma urmelor, când te bronzezi, nu te bronzezi cu sclipici, nu?). Iată ce ai de făcut: poziţionează un card bancar curat (îl poţi şterge cu un gel anti-bacterian înainte) pe diagonala obrazului, dinspre ureche spre colţul gurii şi aplică o pudră de contur sau bronzantă pe partea de sus. Aplică treptat, câte puţin, nu aşterne din prima o cantitate mare. Umbra creată va avea un efect 3D asupra pomeţilor.

2. Fardul de obraz

E rândul blush-ului compact, care va crea o punte de legătură între zona umbrită şi cea deschisă a culoare. Alege o nuanţă de blush cât mai apropiată de efectul de îmbujorare naturală, adică unul roşu, fără particule sclipitoarea. Pentru a o aplica, zâmbeşte larg, apoi pune două degete lângă nas, pentru protecţie şi aşterne blush pe zona de obraz rămasă neacoperită (aplicarea culorii prea aproape de nas face ca figura să pară mai rotundă, iar noi ne dorim contrariul!).

3. Pudra iluminatoare

La final, aplicarea unei pudre iluminatoare va estompa umbra creată şi va adăuga luminozitate obrajilor. Foloseşte o pudră sidefată, pe care s-o întinzi cu o pensulă foarte stufoasă (cu cât e mai mare pămătuful, cu atât va colecta mai multă pudră).  Aplică pudra iluminatoare pe deasupra proeminenţei pomeţilor, până în zona tâmplelor, în forma literei „C”. Tuşa de lumină evidenţiază strucura osoasă a pomeţilor, datorită capacităţii microparticulelor de a reflecta lumina.

Urmează aceşti paşi în cadrul machiajului – fie el şi nude – şi îţi vei sculpta pomeţii aşa cum  procedează makeup artiştii vedetelor!

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.