Cum ingrijim parul gras

Orice femeie cu părul gras ar putea vorbi minute în şir despre dezavatajele de a avea o asemenea podoabă capilară. Pe timpul verii, mai ales, nu îţi permiţi să laşi să treacă două zile fără a-ţi spăla părul care capătă un aspect absolut dezolant. Din fericire, am găsit o sumedenie de metode care să te ajute să ai un look fresh.

De ce avem păr gras

Principală cauză este excesul de sebuum, care oferă părului un aspect neplăcut, lucios şi umed în acelaşi timp. El nu rămâne aşa cum îl coafezi şi uneori pot trece doar câteva ore de la o spălare până aspectul gras apare în peisaj. Atenţie, însă! Multe femei consideră că au un păr gras atunci când aspectul neplăcut apare la 2-3 zile după spălare. Aceasta nu este descrierea unui păr gras, ci a unuia care are tendinţe de îngrăşare.Cum îngrijim părul gras

Este foarte important să foloseşti un şampon care se potriveşte tipului tău de păr. De fapt, cel mai indicat ar fi să apelezi la produsele care se găsesc în farmacie deoarece nu conţin parabeni şi au un pH neutru. După ce ai achiziţionat un şampon bun, toarnă-l într-o cană pentru a umple cam un deget din ea. Un sfert trebuie să conţină ceai de mentă şi adaugă apoi şi zeama unei lămâi peste această compoziţie. Masează scalpul cu pasta obţinută şi aşteaptă 5 minute până la clătire.

Părul gras necesită o clătire mai mult decât minuţioasă. Da, metoda clătirii cu oţet de mere chiar funcţionează, dar va trebui să mai clăteşti părul în continuare după aceea. Încearcă, pe cât posibil, să nu te speli pe cap cu apă foarte fierbinte deoarece grăsimea de la rădăcină se fluidizează şi o împrăştii cu uşurinţă pe restul părului.

Ai nevoie de o mască de păr, de preferat după fiecare spălare sau măcar o dată pe săptămână. Avantajul tău este că poţi face singură această mască de păr, cu ingredientele pe acre le ai deja prin casă.

Foloseşte sare şi oţet de mere. O lingură din fiecare este suficient. Amestecă-le într-un pahar cu apă şi aplică această soluţie pe păr, lăsând totul să acţioneze cam 15 minute. Este nevoie de o clătire lungă cu apă rece după acest tratament.

Bicarbonatul de sodiu nu ajută doar la curăţarea electrocasnicelor pline de pete de mâncare şi grăsime, ci poate fi un ingredient principal pentru o mască pentru părul gras. Ai nevoie de numai 2 linguri de bicarbonat de sodiu pe care trebuie să le transformi într-o pastă cu ajutorul apoi. Compoziţia se aplică pe scalp şi apoi se masează uşor pentru 5 minute. După ce ai lăsat masca să acţioneze circa 15 minute, poţi spăla părul cu apă şi şampon.

Se spune că berea este un fixativ natural foarte bun. În realitatea, ea te ajută să scapi şi de uleiul de pe păr. Ai nevoie de numai câteva picături de bere pe care trebuie să le torni la rădăcina firului de păr, laşi să acţioneze şi apoi clăteşti.

Şi tu ai părul gras? Împărtăşeşte cu noi trucurile tale de îngrijire a părului.

2 comentarii
  1. Eu mai folosesc acea metoda cu pudra de talc. Daca nu am timp sau chef sa ma spal de par ,aplic la radacina pudra de talc , il las sa actioneze 10-15 minute dupa care o indepartez prin scuturarea parului cu capul aplecat in fata , si apoi prin pieptanare . Sper sa fie de folos si altcuiva .

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.