Cum funcționează acidul glicolic, cel mai bun ingredient pentru peeling

Cine nu își dorește un ten perfect, fin și strălucitor? Pentru a-l obține, folosim creme hidratante, ne exfoliem pielea și aplicăm măști mai mult sau mai puțin eficiente, dar se spune că cel mai potrivit ingredient este acidul glicolic, folosit în peeling-uri.

Ce anume e acidul glicolic și cum ajută pielea?

Acidul glicolic este derivat din trestia de zahăr și poate fi dizolvat în apă. Este folosit pentru a exfolia stratul mort al epidermei, cu scopul de a crește luminozitatea pielii, a trata liniile fine, cicatricile cauzate de acnee și pigmentarea pielii. Este potrivit pentru orice tip de ten, dar este recomandat în special tenului matur, pentru că acesta se exfoliază mai greu.

Cum se folosește?

acid glicolic

Acidul glicolic este un ingredient pe care îl găsești în diferite produse de îngrijire a tenului, precum produse de curățare, creme de față sau serumuri. Este recomandat să începi cu un produs care are un conținut mic de acid glicolic, mai ales dacă ai pielea sensibilă. Atunci când simți că pielea ar putea suporta mai mult, poți crește dozajul. Totuși, orice produs care conține mai mult de 10% acid glicolic ar trebui aplicat doar de către un medic dermatolog.

Atenție! Dacă observi că pielea ta este iritată sau roșie după ce ai folosit un produs cu acid glicolic, este recomandat să nu îl mai aplici și să te adresezi medicului dermatolog.

De asemenea, acidul glicolic poate face pielea mai sensibilă la soare, deci ar trebui să folosești o loțiune cu protecție solară mai ridicată.

 

Citește și: Farmacistul de serviciu ne recomandă peeling-ul enzimatic homemade 

Citește și: Acizii cosmetici – aliatii tenului radios 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.