Cum folosesti uleiurile esentiale

Uleiurile esenţiale se folosesc în cantităţi foarte mici, deoarece sunt foarte concentrate şi pătrund adânc în organism. Dacă le foloseşti în exces, poţi chiar să faci mai mult rău decât bine când le foloseşti, aşa că fii moderată. Foarte important, femeile însărcinate sau care alăptează sunt sfătuite să nu le folosească!

Dacă foloseşti uleiuri esenţiale în aromaterapie, sau chiar şi pe piele, verifică atent eticheta înainte să le cumperi. Compoziţia lor trebuie să fie 100% naturală, pentru a beneficia de cele mai bune rezultate, altfel eforturile tale sunt zadarnice.

Uleiurile esenţiale trebuiesc păstrate în anumite condiţii standard pentru a evita alterarea lor: sticluţe închise la culoare, capac bine înfiletat, spaţii răcoroase. Uleiurile esenţiale NU se păstrează în frigider!. Acestea pot fi păstrate între 2 ani şi 18 luni, în cel mai bun caz şi poţi să îţi dai seama că nu mai sunt bune din cauza mirosului, care îţi pierde din intensitate.

Dacă ai pielea sensibilă, este foarte probabil să îţi irite pielea. Poţi să testezi uleiul esenţial pe care vrei să îl achiziţionezi astfel: amesteci o picătură din uleiul dorit cu 10 picături de ulei de jojoba sau migdale, care nu produc efecte alergice şi aplici pe pielea interioară a braţului. dacă se înroşeşte, eşti clar alergică la acea substanţă.

Nu folosi uleiuri esenţiale înainte să te expui la soare: uleiurile de bergamodă, lămâie, lemongrass, lime, mandarină, portocală îţi fac pielea fotosensibilă.

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.